La Verneda de Sant Martí llueix en un nou llibre il·lustrat

20/02/2024 - 13:55 h

'La Verneda de Sant Martí' és el títol del nou volum de la col·lecció "Carnet de Voyage" de Barcelona Llibres i es presentarà a la Biblioteca Gabriel García Márquez el 27 de febrer.

Els barris de Sant Martí afegeixen un nou volum il·lustrat a la col·lecció Carnet de Voyage. Després de publicar volums centrats en el Poblenou (2016 i 2018), el Besòs (2017) i el Clot i el Camp de l’Arpa (2013), aquest febrer surt a la llum un volum protagonitzat pels barris de Sant Martí de Provençals i de la Verneda i la Pau.

Presentació de La Verneda de Sant Martí
Dimarts 27 de febrer, a les 18.30 h
Biblioteca Gabriel García Márquez (pl. Carmen Balcells Segalà, 1)
Cal confirmació d’assistència, a barcelonallibres@bcn.cat

L’acte de presentació tindrà un format de tertúlia en què participaran Daniel Castro, il·lustrador i autor del llibre, José Angel Borlán, de la Societat d’Estudis de la Verneda de Sant Martí, Nil López, conseller de Cultura i de Sant Martí de Provençals, i Helena Sans, consellera de la Verneda i la Pau, sota la conducció de Pepe Nieves, periodista cinematogràfic.

El nou volum serà a la venda a partir del 28 de febrer a les següents botigues dels barris protagonistes:

-Ronsol (Provençals, 268)
-1000 fulls (Cantàbria, 22)
-Cau de paper (Selva de Mar, 206)
-Silmar (Torà, 4)

Un recorregut ple de sensibilitat i matisos

La Verneda de Sant Martí és una invitació promoguda per la Societat d’Estudis de la Verneda de Sant Martí per conèixer la història, el patrimoni i l’activitat veïnal del barri a través dels dibuixos de l’il·lustrador Daniel Castro.

El llibre fa un recorregut ple de sensibilitat i matisos pels barris de la Verneda i la Pau i de Sant Martí de Provençals, destacant joies com la Biblioteca Gabriel García Márquez o el conjunt monumental de l’església de Sant Martí. També hi té cabuda l’ampli i vital teixit d’entitats cíviques o esportives com el Club Esportiu Júpiter així com les mostres de cultura popular, com els gegants Dolça i Martí o la bèstia Espiadimonis.

Entre els punts d’interès també hi podem trobar carrers i places, equipaments, escoles, els dos mercats així com elements a l’espai públic de rellevància com les dues fonts de Canaletes o els dos arbres centenaris. Les antigues fàbriques, zones i masies ja desaparegudes, com la fàbrica de cervesa, La Perona o la masia Can Canals, també tenen un espai reservat al llibre.

Els barris de Sant Martí a la col·lecció “Carnet de Voyage”

La col·lecció “Quaderns de Viatge” de Barcelona Llibres pretén recuperar els barris i la interpretació de la ciutat a partir del treball més personal d’il·lustradors i il·lustradores lligats a Barcelona.

La Verneda de Sant Martí és la cinquena publicació de la col·lecció que té com a referència el territori de Sant Martí. A continuació fem un recull dels títols publicats:

Llibres de la col·lecció “Carnet de Voyage”
La Verneda de Sant Martí (2024)
Poblenou. Atlas ilustrado de un barrio industrial (2018)
El Besòs, ponts que uneixen (2017)
El Poblenou torna a ser nou (2016)
Racons del Clot i el Camp de l’Arpa (2013)

Tots els llibres de la col·lecció estan disponibles a les llibreries i a Sala Ciutat (Ciutat, 2), la llibreria especialitzada en les publicacions promogudes pels Serveis Editorials de l’Ajuntament de Barcelona.