Una nova mobilitat sostenible en un nou espai públic

22/05/2020 - 16:57 h

Mobilitat. L'espai públic i la mobilitat s'adapta a un nou escenari per a la recuperació del dia a dia a la ciutat amb un pla d'acció que permetrà la mobilitat amb més facilitat i seguretat amb modes de desplaçament sostenibles i saludables

L'espai públic i la mobilitat s'adapta a un nou escenari per a la recuperació del dia a dia a la ciutat amb un pla d'acció que permetrà la mobilitat amb més facilitat i seguretat amb modes de desplaçament sostenibles i saludables

Es preveu aviat un grup més gran de ciutadans i ciutadanes sortiran de nou als carrers de Barcelona i de mica en mica es recuperaran els fluxos de mobilitat quotidiana a la ciutat. Per aquest motiu, des de l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat s’ha treballat en un pla d’acció per tal que la mobilitat sigui segura, sostenible, saludable i eficient.

Amb aquest escenari, el consistori fa un pas més i a partir d’aquest cap de setmana la ciutat guanyarà 7 grans àmbits per al passeig, les activitats d’oci i la pràctica esportiva de la ciutadania, que quedaran lliures de la circulació de vehicles. Tot, garantint el compliment de les mesures i distàncies de seguretat a l’espai públic.

Cada dissabte i diumenge, i també els festius,
la ciutat guanyarà 7 grans àmbits
per facilitar la represa de l’ús de l’espai públic
complint els requisits sanitaris

L’objectiu és afavorir la mobilitat a peu i en bicicleta, però també en transport públic. De manera que es requereix dur a terme un seguit d’actuacions per tal que els desplaçaments que es produeixin a la ciutat, els d’ara i els de les properes setmanes, es pugin fer de la manera més segura possible, a fi d’evitar nous contagis però també per protegir la salut de les persones amb uns mitjans de transport no contaminants.

ELS NOUS GRANS ESPAIS DE LLEURE
Creu Coberta – Sants
Via Laietana
Gran de Gràcia
Avinguda del Litoral (entre els carrers Marina i Selva de Mar)
Pg. Fabra i Puig – Onze de Setembre
Pi i Maragall – pg. Sant Joan
Parc de Montjuïc

En el cas de l’av. Litoral, també s’hi pot passejar en els aparcaments situats entre les platges de la Nova Icària i Llevant.

D’aquesta manera, es prohibirà el pas de vehicles a motor en àmbits com el litoral, la muntanya de Montjuic o grans vies de la ciutat tots els caps de setmana i festius de 9 a 21 h, que són els moments on en els espais lliures dedicats a l’oci i a l’esbarjo s’hi acumulen un major nombre de persones.

En aquest context, els desplaçaments a peu i en bicicleta seran, com ja ho són ara, els principals modes de desplaçament recomanats. Són individuals, sostenibles i permeten el distanciament físic necessari amb altres persones com a mesura preventiva per continuar fent front al contagi de la Covid-19.

Però també els desplaçaments en transport públic. El metro, els busos, el tram o els trens han estat en funcionament durant tota la situació d’emergència a la ciutat i han realitzat tots els esforços per mantenir-se sempre adequats a les demandes de mobilitat, per complir amb el terç màxim d’ocupació, i per garantir les mesures higièniques necessàries per protegir a les persones usuàries.