BIMSA acorda treure a concurs un nou projecte a la plaça de les Glòries

25/04/2017 -

L’Ajuntament vol reprendre l’obra del túnel de les Glòries amb la màxima seguretat, sense retards ni sobrecostos.

El Consell d’Administració de Barcelona d’Infraestructures Municipals SA (BIMSA) ha acordat resoldre el contracte de les obres del túnel de la plaça de les Glòries i iniciar els tràmits per licitar un nou projecte que determini un calendari real i assumible i un pressupost que faci viable l’actuació.

El Govern municipal ha pres la decisió després d’analitzar informes tècnics i jurídics que assenyalen un retard en les obres imputable a la constructora, irrecuperable i que impossibilita executar el túnel en els terminis previstos.

Els serveis tècnics assenyalen que aquest és un moment adient per aturar i adaptar el projecte sense posar-ne en risc la seguretat –ja s’han realitzat les pantalles i els pous i l’obra està estable–, mentre que fer-ho en una fase posterior seria imprudent.

El contracte resolt, que va ser impulsat i desenvolupat durant l’anterior mandat, estava subscrit entre BIMSA i una unió temporal d’empreses formada per Romero Gamero, SAU, Benito Arnó e Hijos; Copisa Constructora Pirenaica, SA i COMSA, SAU.

El Govern municipal redactarà un nou projecte i durà a terme el procediment administratiu corresponent –aprovació, licitació i adjudicació– per tal que, en un període de vuit mesos, es puguin reprendre les obres.

A més de continuar les obres del túnel amb la màxima a seguretat i sense retards ni sobrecostos, l’Ajuntament de Barcelona vol assegurar que en aquest espai hi hagi un parc públic i tots els equipaments previstos, que és el que va motivar des del principi el Compromís de Glòries.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries