Els Bombers de Barcelona es formen en la diversitat religiosa present a la ciutat

16/03/2022 - 14:11

Seguretat i prevenció. El cos de bombers i bomberes ha rebut aquest matí una formació sobre les tradicions religioses presents a la ciutat.

Personal tècnic de l’Oficina d’Afers Religiosos municipal (OAR) ha impartit una sessió formativa als Bombers de Barcelona per aconsellar sobre les maneres de comunicar-se i relacionar-se amb diferents comunitats, amb l’objectiu de fer més eficaç i efectiva la comunicació sobre els consells de prevenció, bones pràctiques i salvament.

El personal del cos de Bombers de Barcelona ha rebut aquest matí una formació, dissenyada per l’Oficina d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona, sobre les tradicions religioses que hi ha a la ciutat.

L’OAR és un servei referent pel que fa a temes religiosos i de consciència i, en especial, per a les entitats i comunitats religioses de la ciutat. L’oficina treballa per garantir el dret a la llibertat religiosa i de consciència i reduir les situacions de desigualtat i les dificultats d’accés que es puguin donar en aquest àmbit.

En aquesta formació s’ha fet una introducció a la pluralitat religiosa de la ciutat i s’han ofert eines, recursos i coneixements que ajudin a la gestió de la diversitat en l’àmbit de la prevenció de riscos.

Els objectius de les tres hores de formació han estat els següents:

  • Acostar la realitat de la diversitat religiosa de Barcelona al cos de bombers i bomberes.
  • Facilitar el coneixement de les diferents tradicions religioses presents a la
    ciutat.
  • Detectar pràctiques o rituals que puguin comportar un risc per a les diferents comunitats.

S’ha parlat sobre els perfils dels centres de culte de Barcelona, la sacralitat de diversos objectes, els rituals que poden comportar riscos (espelmes i encens, aglomeracions, etc.) o els diferents usos que es donen a alguns espais.

Gràcies a formacions com aquesta, la comunicació dels consells de prevenció podrà ser més efectiva i adaptar-se a totes les realitats de la ciutat.