El cos de Bombers de Barcelona lliura les distincions del 2024

12/03/2024 - 14:29

Seguretat i Prevenció. També hi ha hagut una exposició de vehicles de Bombers a la plaça de Sant Jaume. 

El Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona ha estat l’escenari aquest dimarts, 12 de març, d’aquest acte de reconeixement a les trajectòries professionals de bombers i bomberes, i a algunes actuacions destacades del darrer any. L’acte s’emmarca en la celebració de la festa del patró del cos, Sant Joan de Déu, el 8 de març.

Com cada any, en primer lloc s’han entregat les tradicionals genoveves —rèpliques d’un dels vehicles històrics més emblemàtics del cos a vint bombers que es van jubilar el 2023, en agraïment per la seva dedicació i contribució a construir una Barcelona més segura i habitable.

Posteriorment s’han lliurat la resta de guardons:

  • Onze medalles d’argent per 35 anys de servei al cos.
  • Plaques a títol honorífic en agraïment pel suport i la col·laboració amb el cos de Bombers de Barcelona a l’Área de Normativa Técnica de la Subdirección General de Arquitectura y Edificación del Ministerio de Vivienda y Agenda Urbana; el Cuerpo de Bomberos del Ayuntamiento de Madrid, i la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments i la Direcció General d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.
  • La Medalla d’Honor en la categoria d’argent al Sr. Joaquim Pol pel seu suport durant diverses dècades en representar la tasca del cos a través de la fotografia.

L’acte ha conclòs amb la visita dels assistents a l’exposició de vehicles de Bombers de Barcelona a la plaça de Sant Jaume.

Juntament amb l’alcalde, Jaume Collboni, i el tinent d’alcaldia de Prevenció, Seguretat i Convivència, Albert Batlle, hi han assistit el cap dels Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué, l’intendent major en cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, la gerent de Seguretat, Prevenció i Convivència, Maite Casado, i altres representants institucionals.

També emmarcat en la festa del patró del cos, divendres, 8 de març, va tenir lloc un lliurament de distincions i una ofrena floral al monument ubicat a l’exterior de l’Espai Bombers, d’homenatge als bombers de Barcelona caiguts en acte de servei.