Nova trobada de la plenària del Consell de Dones

04/03/2024 - 14:42

Plenària del Consell de Dones, febrer 2024

El Consell de les Dones de Barcelona és un òrgan consultiu i de participació que té com a objectiu aportar i enriquir la mirada de gènere en totes les polítiques de l’Ajuntament, per tal d’avançar envers la justícia de gènere a la ciutat de Barcelona.

La plenària d’aquest òrgan de participació es va reunir el passat dilluns 26 de febrer. Actualment, formen part del Consell més de 100 persones entre entitats, grups polítics municipals, dones a títol individual i representants dels consells de districte. En aquesta darrera sessió es va incorporar l’entitat “El Safareig”.

A aquesta trobada de la plenària, el Grup de Treball sobre violències masclistes va presentar l’informe sobre dones grans i violència masclista. A més a més, la Directora de Serveis de Gènere i Polítiques del Temps de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Ruiz, va informar a les assistents sobre la comissió de seguiment del Reglament d’Equitat de Gènere.

D’alta banda, la presidenta del Consell, la Raquel Gil Eiroà, regidoria de Feminismes, Igualtat i Memòria Democràtica, va informar sobre l’acte de lliurament del Premi 8M-Maria Aurèlia Capmany, el proper dilluns 11 de març a les 17.30h i la celebració de les jornades Converses Feministes, els dies 22 i 23 de març a l’Auditori de La universitat Pompeu Fabra.

La propera trobada de la plenària del Consell de Dones tindrà lloc al mes d’octubre.