S’allarga el termini de presentació de les obres del V Premi Jove de Còmic Sant Martí

20/03/2020 - 10:57

feminismes i dona. La declaració de l’estat d’alarma a tot l’Estat a causa de la Covid-19 ha obligat a modificar els terminis del concurs, en virtut de la Disposició addicional tercera del Decret 463/2020.

La declaració de l’estat d’alarma a tot l’Estat a causa de la Covid-19 ha obligat a modificar els terminis del concurs, en virtut de la Disposició addicional tercera del Decret 463/2020.

La data màxima d’entrega de les obres de la 5a edició del Premi Jove de Còmic Sant Martí, per la prevenció i erradicació de la violència masclista, estava prevista per dilluns 6 d’abril. Donada la situació d’excepcionalitat que la societat viu arran de l’estat d’alarma per la Covid-19, les organitzadores del Premi (Districte de Sant Martí, Direcció de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, Consell de les Dones de Sant Martí i les Biblioteques del Districte) han decidit prorrogar la data de lliurament dels còmics, encara per determinar.

Tot i que les Oficines d’Atenció Ciutadana (OAC) romanen tancades a causa del confinament, les persones interessades a participar en el Premi tenen l’opció de presentar les seves sol·licituds i les seves obres a través del Registre Electrònic de l’Ajuntament de Barcelona.

Qui pot participar-hi?

Hi poden participar joves fins als 25 anys que visquin, estudiïn o treballin a la ciutat de Barcelona. S’hi estableixen dues categories:

  • Categoria A (participants de 16 a 25 anys)
  • Categoria B (menors de 16 anys)

Hi ha també dos tipus de premis: els guardons que atorga el jurat i els atorgats pel públic. Els premis consisteixen en cursos de còmic i lots de còmics i novel·les gràfiques. La persona guanyadora en la categoria A rebrà a més un premi en metàl·lic de 1.000 €.

Per què aquest premi?

Aquest certamen té com a finalitat sensibilitzar adolescents i joves sobre el fenomen de la violència masclista i implicar-los en la lluita per l’erradicació de les discriminacions de gènere i en la creació de nous imaginaris igualitaris no sexistes a través del llenguatge del còmic, en el marc de la cultura de la pau i la no violència.

Els còmics han de tenir com a finalitat denunciar el fenomen de la violència masclista i contribuir a la seva prevenció i erradicació, tot mostrant les desigualtats i discriminacions per raons de gènere.

El premi compta amb la col·laboració de l’Escola Joso, Norma Editorial i la Cooperativa Trama SCCL.