5è Premi Jove de Còmic Sant Martí: inscripcions obertes!

05/06/2020 - 20:30

feminismes i dona. L’estat d’alarma decretat per la pandèmia ha ocasionat l'adaptació dels plans preestablerts per al certamen, de manera que la data de lliurament d'originals s'ha prorrogat fins al 25 de juny

L’estat d’alarma decretat per la pandèmia ha ocasionat l'adaptació dels plans preestablerts per al certamen, de manera que la data de lliurament d'originals s'ha prorrogat fins al 25 de juny

La data màxima de lliurament de les obres de la 5a edició del Premi Jove de Còmic Sant Martí, per la prevenció i erradicació de la violència masclista, estava modificada donada la situació d’excepcionalitat que la societat viu arran de l’estat d’alarma per la Covid-19. L’organització del Premi ha decidit prorrogar la data de lliurament dels còmics fins al 25 de juny.

Com participar-hi?

Les persones interessades a participar en el certamen, han de presentar una instància emplenada, la documentació requerida a les bases i el cómic. Ho poden fer de forma presencial o telemàtica:

  • Presencialment, a qualsevol de les Oficines d’Atenció a la Ciutadania de la ciutat de Barcelona que estan obertes (Sant Martí, Sant Miquel, Sants-Montjuïc, les Corts, Horta-Guinardó i Sant Andreu). És imprescindible demanar cita prèvia (trucant al 010).
  • Via telemàtica, a través del Registre Electrònic de l’Ajuntament de Barcelona. Si s’escull aquesta via, és imprescindible tenir certificat digital o DNI electrònic.

Qui pot participar-hi?

Hi poden participar joves fins als 25 anys que visquin, estudiïn o treballin a la ciutat de Barcelona. S’hi estableixen dues categories:

  • Categoria A (participants de 16 a 25 anys).
  • Categoria B (menors de 16 anys).

Hi ha també dos tipus de premis: els guardons que atorga el jurat i els atorgats pel públic. Els premis consisteixen en cursos de còmic i lots de còmics i novel·les gràfiques. La persona guanyadora en la categoria A rebrà a més un premi en metàl·lic de 1.000 €.

Per què aquest premi?

Aquest certamen té com a finalitat sensibilitzar adolescents i joves sobre el fenomen de la violència masclista i implicar-los en la lluita per l’erradicació de les discriminacions de gènere i en la creació de nous imaginaris igualitaris no sexistes a través del llenguatge del còmic, en el marc de la cultura de la pau i la no violència.

Els còmics han de tenir com a finalitat denunciar el fenomen de la violència masclista i contribuir a la seva prevenció i erradicació, tot mostrant les desigualtats i discriminacions per raons de gènere.

El premi compta amb la col·laboració de l’Escola Joso, Norma Editorial i la Cooperativa Trama SCCL.