>> Si vols accedir a la guia de continguts, descarrega aquest arxiu PDF i fes clic als enllaços <<
Durant aquesta temporada l’Espai Avinyó ha estat una plataforma de propostes de diàleg crític, reflexiu i d’aprenentatge col·lectiu: projeccions de vídeos d’autores filipines, emissions de ràdio als barris, tallers de cuina situades, jocs de taula, lectures dramatitzades i moltes xerrades i debats.
En el marc de la Biennal de Pensament+, des de la Plaça Comercial del Casc Antic, encara sonen les veus de ballarines i investigadores que parlen sobre la seva pràctica i el pes colonial de la mirada en relació amb les danses, la memòria i l’espai públic.
En el mateix marc i des de la Casa de les Altures escoltem les reflexions, en clau historiogràfica i de gestió del patrimoni, que desentranyen la vinculació històrica i present de l’islam amb la ciutat de Barcelona.
Després, a través d’una mostra d’audiovisuals filipins vam conèixer l’aposta de cineastes filipines actives a Barcelona per donar visibilitat i difusió als seus projectes des de l’autogestió i l’autorrepresentació.
Quan arriba el Dia Internacional de la llengua romaní és l’excusa perfecta per celebrar una emissió més del podcast ‘Ressonàncies’ per reflexionar sobre el patrimoni lingüístic i la memòria del poble gitano del barri de la Vila de Gràcia.
Més tard, la lectura dramatitzada de ‘Cuando los montes caminen’ esdevé el preludi perfecte per conversar sobre la Guerra Civil Espanyola des de la mirada d’un jove marroquí allistat en el bàndol franquista. Pel que fa a la trobada amb Agnes Essonti, a la cuina del Centre Cívic Navas, ens permet abordar memòries i sabers ancestrals en clau política i gastronòmica.
A més a més, participem del joc de taula ‘Gentrifi… què?’ per identificar, de forma interseccional, les dinàmiques d’exclusió social i cultural producte de la gentrificació que afecten diversos col·lectius i barris de Barcelona en un context pre i “post” pandèmia.
I finalment, amb ‘Ressonàncies’, ens traslladem al barri del Fort Pienc per endinsar-nos pels carrers, comerços i espais d’economia social i migrant del barri.
No ens podem acomiadar de la tardor sense compartir el fil musical que ha acompanyat les activitats d’aquesta temporada i sense recordar-vos que tots els continguts d’aquest trimestre, en format de podcast, crònica i entrevista, són fruit de la col·laboració amb projectes artístics, associacions culturals, socials i educatives i infraestructures públiques, que formen part del teixit social i cultural de la ciutat.