Glòries, un nou espai a Barcelona

La nova plaça de les Glòries s’inaugurarà el proper 28 de març en una jornada lúdica i oberta a tothom.

25/03/2015

Mapa de Glòries

Després de quinze mesos d’obres, el nou espai Glòries comença a ser una realitat. Els ciutadans i ciutadanes podran començar a gaudir-ne a partir del proper dia 28 de març. En els últims mesos, la plaça ha viscut importants canvis urbanístics que l'han portat on és ara, amb diversos espais provisionals d'ús ciutadà que conviuran amb els equipaments amb els quals ja comptava:  l'Auditori, el TNC, el Disseny HUB Barcelona, la Farinera o el mercat dels Encants.

Així, doncs, Barcelona guanya una no va àrea per a la ciutat, amb equipaments i espais provisionals que es podran gaudir en els propers anys i fins a la finalització del futur parc de la plaça de les Glòries. Entre els equipaments, hi trobarem la Pèrgola-Umbracle, el Jardí de les Alzines i el punt d'informació, l'espai enjardinat de la Gran Via, un viver d'espècies, una gran clariana i una nova zona socioesportiva.

Activitats previstes per al dia de la inauguració

La Pèrgola-Umbracle és un nou espai d'ombra i aixopluc amb capacitat per allotjar fires, espectacles i altres activitats, així com també un espai d'estada o jocs infantils pintats al terra. El dia de la inauguració, en la zona de la Pèrgola-Umbracle hi haurà actuacions d'animació i, fins i tot, una xocolatada. La primera actuació serà a les 11h, a càrrec del grup Cia. Com Sona. A les 12h, una xocolatada amenitzarà el migdia abans de rebre l'actuació de l'artista Neil Harbisson i la ballarina Moon Ribas, que presenten un concert en "òrbita" a les 12:30h. A les 16h, el grup Marinva dinamitzarà jocs que prèviament s'hauran pintat al terra. A les 17h, per aquells que no hagin pogut venir al matí, tornaran a actuar Neil Harbisson i Moon Ribas. L'última actuació, per acabar la jornada, serà a càrrec de l'Original Jazz Orquestra amb el suport de l'Auditori de Barcelona, a partir de les 19h. Conjuntament amb l'escola de swing Swing Maniacs, el concert oferirà exhibicions de swing i un taller d'iniciació a aquest ball.

La plaça del costat del Disseny Hub Barcelona acollirà a partir de les 12h la Cobla Sant Jordi. Hi haurà balls propis de la localitat de Prats de Molló, l'anomenat contrapàs, exhibicions de sardanes a càrrec de la colla Violetes del Bosc i una ballada oberta de sardanes.

Els voltants del Jardí de les Alzines, un espai d'estada que s'obrirà al matí i es tancarà a la nit, acolliran el "Van Van Market". Es tracta d’una activitat promoguda pel Lost&Found Market, mercat que se celebrarà el diumenge 29, als Encants, en una edició especial amb 150 parades, música i una zona de taules. El Van Van Market de dissabte comptarà amb una zona de pícnic on les típiques furgonetes serviran menjar. Paral·lelament, a la tarda, tindrà lloc un concert acústic de piano a càrrec de la pianista Clara Peya. El concert serà a l'interior del jardí, a partir de les 18h.

Un altre punt important serà l'espai expositiu del Meridià. La jornada del 28 de març s'hi inaugurarà la primera exposició que tindrà lloc en aquesta zona: "Prats de Molló: el meridià de la Memòria". En aquest cas, tractarà sobre Prats de Molló, repassant la seva història i fets més importants, com els fets de Prats de Molló, que consagren la figura de Francesc Macià, o la retirada a l'exili. Aquest espai de pas pels ciutadans contindrà diverses exposicions a l'aire lliure que aniran canviant al llarg d'aquests anys d’obres i reconstrucció.

La zona nord aglutinarà el viver d'espècies, la clariana i la nova àrea socioesportiva. També comptarà amb una zona de jocs infantils i mobiliari urbà. En aquest espai, previst d'enllestir a finals de març, també hi ha programades diverses activitats amb les quals delectar-se el dia de l’obertura. Durant tot el dia, a l'àrea socioesportiva hi haurà esdeveniments relacionats amb els equipaments esportius, com ara sessions d'exhibició de futtoc, sessions de formació de patinatge, i fins i tot sessions de freestyle amb patins en línia.

A més a més, el Museu del Disseny obrirà les seves portes durant el dia de la inauguració. En una jornada de portes obertes, l'exposició "Disseny per viure" es podrà visitar de forma gratuïta.

Per a més informació, podeu consultar totes les les activitats en aquest enllaç de la Guia de Barcelona.

JORNADA FESTIVA GLÒRIES 28/03/2015. AGENDA D’ACTIVITATS

GLÒRIES: BANDA MAR

Dissabte 28 de març
11.00 - 12.00 h
Com sona. Grup d’animació infantil. Espectacle amb cinc músics i animadors
La Pèrgola – Umbracle

Dissabte 28 de març
12.00 - 12.30 h
Xocolatada amb melindros
La Pèrgola – Umbracle

Dissabte 28 de març
19.00 - 20.30 h
Original jazz orquestra. Concert de l’Original Jazz Orquestra i balls de swing amb el públic a càrrec de l’escola Swing Maniacs
La Pèrgola – Umbracle

Dissabte 28 de març
12.30 - 13.30 h
Neil Harbisson. Concert «Òrbit» amb la ballarina Moon Ribas
La Pèrgola – Umbracle

Dissabte 28 de març
16.00 - 17.00 h
Marinva. Grup de dinamització dels jocs infantils pintats al terra
La Pèrgola – Umbracle

Dissabte 28 de març
17.00 - 18.00 h
Neil Harbisson. Concert “Òrbit” amb la ballarina Moon Ribas
La Pèrgola – Umbracle

Dissabte 28 de març
12.00 - 14.00 h
Cobla de Sant Jordi. Balls propis de Prats de Molló, exhibició de sardanes i ballada oberta de sardanes
Plaça de Joan Antoni Coderch

Dissabte 28 de març
18.00 - 19.00 h
Clara Peya. Concert acústic de piano amb ballarina
Jardí de les alzines

Dissabte 28 de març. Tot el dia
Exposició «Prats de Molló: el Meridià de la memòria». Exposició que repassa la història i els fets més rellevants de prats de molló.
Espai expositiu del Meridià

Dissabte 28 de març. Tot el dia
Jornada de portes obertes a l’exposició «Disseny per viure» exposició que presenta el disseny com un acte de mediació entre els diversos col•lectius
Museu del Disseny

Dissabte 28 de març. Tot el dia
Van van mercat gastronòmada. Activitat promoguda pel Lost & Found Market amb una zona de pícnic on les furgonetes van van serviran menjar
Entorn del Jardí de les Alzines

Dissabte 28 de març. Tot el dia
Mercats dels encants. Els esdeveniments de la inauguració conviuran amb els paradistes habituals del mercat
Mercats dels Encants

GLÒRIES: BANDA MUNTANYA

Dissabte 28 de març
10.00 - 12:30 h
Patinatge a càrrec del Club Patí de Barcelona. Master class per a patinadors adults. Cal portar casc i patins de casa
Àrea socioesportiva

Dissabte 28 de març
10.00 - 14.00 h
Tallers d’iniciació al futtoc. Sessions de formació i iniciació al futtoc
Àrea socioesportiva

Dissabte 28 de març
10.00 - 14.00 h
Sessió de futtoc a càrrec de l’associació de futtoc. Exhibició de futtoc
Àrea socioesportiva

Dissabte 28 de març
10.00 - 14.00 h
Sessió de patinatge freestyle a càrrec de l’escola rodats. Sessió d’exhibició i activitats amb ús gratuït de patins
Àrea socioesportiva

Dissabte 28 de març
12.00 - 12.30 h
Cursa d’exhibició a càrrec del Club Patí Barcelona
Àrea socioesportiva

Diumenge 29 de març
Lost & Found. Edició especial del mercat amb 150 parades, música i una zona de taules
Mercats dels Encants

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries