L’Art Nouveau o el retorn a la natura

Arreu d’Europa s’inicia a les acaballes del segle XIX un extens moviment de renovació artística que s’inspira principalment en la natura: és l’anomenat Art Nouveau que utilitza allò natural per crear les seves formes màgiques i impossibles.

14/10/2014

Nova mostra al Disseny Hub

De Barcelona a Hèlsinki, de Glasgow a Nancy, la naturalesa dóna forma a una nova estètica, dóna vida a formes que revolucionen l’art de viure, i permet unir ciència i art en un mateix impuls de modernitat.

“Naturaleses de l’Art Nouveau” que es pot veure a l’edifici del Disseny Hub fins el 6 de gener, proposa explorar el temple de la natura. Els creadors de l’Art Nouveau tradueixen cadascun al seu propi llenguatge la seva percepció de la bellesa. La comissària de la mostra, Teresa Sala explica que “hem volgut la naturalesa i el caràcter dels llocs. Per això ens hem fet 3 preguntes: Què veien els artistes de l’Art Nouveau? Com pensaven les formes a partir de la natura? I finalment, què fan?”.

L’exposició està impulsada per la xarxa Réseau Art Nouveau Network, que treballa per la conservació de l’Art Nouveau a tot Europa i s’ha concebut com una exposició itinerant que es passejarà per fins a 12 ciutats com Nancy,  Bau Nauheim o Helsinki.

Cada ciutat incorpora a l’exposició obres lligades a la ciutat on es presenta. A Barcelona l’Art Nouveau no es pot deslligar del modernisme i en aquest sentit s’hi ha incorporat figures escultòriques del Palau de la Música i 4 obres l’Alexandre de Riquer que simbolitzen les quatre estacions. “La nostra voluntat -conclou Teresa Sala- és afrontar l’estètica de l’Art Nouveau des d’una mirada contemporània”.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries