Nou mirador per observar la transformació de les Glòries en un gran pulmó verd

11/01/2019

MIRADOR-GLORIES-5-760x428

El nou mirador de les Glòries permetrà observar la transformació de la plaça en un gran nucli verd i pacificat per a tota la ciutadania. La primera fase de les obres, amb 45.000 metres quadrats d’espais verds de trobada i lleure, s’enllestirà al març. Des de l’estructura també es podrà seguir la remodelació del primer tram de l’avinguda Meridiana en un eix pacificat.

Les visites al mirador de les Glòries, una estructura efímera que ofereix una visió panoràmica de tot l’àmbit des d’una altura de sis metres, seran gratuïtes, començaran el 12 de gener i tindran lloc el primer dissabte de cada mes de 10.00 a 14.00 hores.

L’accés al mirador està ubicat al passadís que travessa les obres de la plaça, davant del Museu del Disseny. Les visites es faran en grups d’unes trenta persones amb el suport de personal informador, a més el mirador estarà adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

Un gran pulmó verd

La pacificació de les Glòries ha començat amb la Gran Clariana, la zona del costat de muntanya de la plaça, que inclou més de 45.000 metres quadrats d’espais verds de lleure i de trobada.

  • La Gran Clariana: esplanada de gespa d’una hectàrea, oberta i d’usos polivalents.
  • Nodes de biodiversitat amb arbres i vegetació.
  • Primer tram de la rambla dels Encants: un nou passeig per a vianants i bicicletes que connectarà les zones nord i sud del parc.
  • Zona de jocs infantils.
  • Espai ludicoesportiu per a joves, amb taules de jocs, una pista esportiva polivalent, un servei de préstec de material esportiu, lavabos i un bar.
  • Zona per a gossos.

El 59% dels treballs d’aquesta primera fase de les obres ja s’ha executat i es manté la previsió d’enllestir-los el mes de març.

Pacificació del trànsit

Les obres dels túnels viaris de les Glòries, que  permetran soterrar la circulació actual de trànsit de la plaça, uns 90.000 vehicles de mitjana cada dia, s’han executat en un 45%.

L’actuació, a més de reduir la contaminació atmosfèrica i acústica de la plaça, alliberarà l’espai per executar la segona fase del parc urbà amb nous espais de vegetació i un intercanviador de transport públic.

Habitatge i equipaments

La transformació de les Glòries inclou també habitatge públic i diversos equipaments educatius i culturals.

Entre altres, l’escola bressol dels Encants, que ja s’està construint, o l’illa de pisos de lloguer social, amb quatre blocs i un total de 225 habitatges.

Una Meridiana més sostenible

Des del nou mirador també es pot seguir la remodelació de l’avinguda Meridiana entre la plaça de les Glòries i el carrer de Mallorca, de la qual ja s’ha executat un 47%, i que acabarà al març.

La reforma d’aquest primer tram permetrà guanyar 52.000 metres quadrats d’espai públic i cosir barris amb una rambla central amb arbrat, zones de passejada i d’estada, carrils bici segregats i també voreres més amples i més verd urbà.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries