Nous grups de suport al dol a les biblioteques de Barcelona

26/01/2021 - 11:42

Covid-19. Per a més informació i inscripcions, podeu trucar al telèfon 934 132 121, o bé escriure a barcelona.cuida@bcn.cat.

Els grups s'organitzen a diversos barris de la ciutat en funció de la demanda de la ciutadania. Per a més informació i inscripcions, podeu trucar al telèfon 934 132 121, o bé escriure a barcelona.cuida@bcn.cat.

En el marc del programa de suport al dol “T’acompanyem en el sentiment”, impulsat en el context de la pandèmia per la covid-19, el 27 de gener es posen en marxa nous grups d’acompanyament al dol en diverses biblioteques de Barcelona. Es tracta de deu sessions de dues hores cadascuna, coordinades per un psicòleg o psicòloga expert en la matèria.

Els grups es duran a terme de manera simultània a diferents biblioteques de la ciutat, als barris del Raval, La Marina, Trinitat Nova, Torre Baró, Trinitat Vella, Bon Pastor i al Besòs-Maresme. S’aniran organitzant en funció de la demanda de la ciutadania. Per a més informació i inscripcions, podeu trucar al telèfon 934 132 121, o bé escriure a barcelona.cuida@bcn.cat.

La inscripció als grups de suport és gratuïta, però es demana compromís d’assistència a les sessions. Totes les persones inscrites tindran suport professional d’un psicòleg o psicòloga expert en dol per tal d’acompanyar-les en el procés de dol i perquè sigui més fàcil adaptar-se a la nova situació.

Els grups de dol s’organitzen en el marc del Pla de xoc en salut mental 2020, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de minimitzar les conseqüències en la salut mental que està comportant la pandèmia. Es tracta d’una iniciativa del Departament de Salut de l’Ajuntament de Barcelona i de la Taula de Salut Mental de Barcelona, amb la col·laboració de Biblioteques de Barcelona, el Col·legi de Psicologia de Catalunya (COPC), i l’Hospital Mare de Déu de la Mercè.