Comença la construcció de la pèrgola de la plaça de les Glòries

Aquesta setmana s’ha començat a instal·lar l’estructura de la pèrgola-umbracle, que estarà situada a l’illa Central de la banda mar de la plaça de les Glòries . També han començat els treballs de construcció del punt d'informació situat al costat del jardí de les alzines.

08/10/2014

Estructura de la pèrgola

La urbanització provisional de la plaça de les Glòries no s’atura i aquesta setmana s’ha iniciat la construcció la pèrgola-umbracle que estarà situada a la part central de la zona banda mar i que forma part de l’illa Centre Mar.

També ja han començat els treballs de construcció del nou punt d'informació de la zona que estarà situat dins l’illa Casp-Cartagena-Meridiana-Gran Via, a tocar del futur jardí d’alzines. Es tracta d’un espai d’informació i exposició  temporal on es podrà trobar tot allò relacionat amb les activitats i serveis de l’àmbit de la plaça Glòries així com d’un punt de lloguer de bicis que permeti al visitant recórrer de manera àgil aquesta  zona.

D'altra banda, el nou umbracle serà un element efímer que vol oferir, durant les obres de transformació de les Glòries, un element urbà que fomenti l’ús en el marc de l’espai lliure alliberat per les obres de transformació de Glòries al temps que acompanyi els ciutadans en la interpretació i experimentació d’aquest espai en transformació.

Entre altres funcions, l’umbracle serà centre de reunió ciutadana, singularitzarà l’accés a l’estació de metro Les Glòries, oferirà un espai d’ombra i aixopluc amb capacitat d’allotjar activitats, i identificarà un nou epicentre cultural de la ciutat format pels equipaments dels entorns (La Farinera del Clot, Disseny Hub, etc.).

El projecte arquitectònic és obra del despatx Calderon-Folch-Sarsanedas Arquitectes.

Notícies relacionades:

El nou punt d’informació de les Glòries, al detall

Coneix el futur umbracle de la plaça de les Glòries!

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries