ESCRIPTORS I BARCELONA

Pots buscar aquí escriptors que han nascut a Barcelona o escriptors de tot el món que hi han viscut o passat temporades llargues. 

a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
L
Carmen LAFORET
Carmen LAFORET
(Barcelona, 1921 – Madrid, 2004)

Neix a Barcelona i amb tot just dos anys marxa a viure a Las Palmas amb la seva família. Amb divuit anys torna a la seva ciutat natal per estudiar Filosofia i Lletres i Dret. Posteriorment passa a viure a Madrid. Amb només vint-i-tres anys guanya la primera edició del premi Nadal, l’any 1944, amb la novel·la Nada. El gran èxit de públic i l’impacte d’aquest títol en el món de les lletres espanyoles marcarà tota la trajectòria literària de l’autora.

Més informació

Néstor LUJÁN
(Mataró, 1922 – Barcelona 1995)

Escriptor i periodista, és director i columnista del setmanari Destino, des d’on denuncia, obtenint una gran popularitat, el mal estat dels serveis públics de Barcelona. Com a novel·lista publica títols com ara Decidnos, ¿quién mató al conde? (1987), Los espejos paralelos (1991), La Rambla fa baixada (1994, premi Ramon Llull) o Els fantasmes del Trianon (1996, premi Sant Jordi del 1995). A Casanova o la incapacitat de perversió (1988) descriu l’estada a Barcelona de Giacomo Casanova, l’any 1768.

Més informació