Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Ronda de Sant Antoni

Ronda de Sant Antoni

La Ronda de Sant Antoni encara un nou futur gràcies a la retirada de les carpes del mercat provisional que han ocupat bona part d’aquest vial durant els últims anys. L’Ajuntament de Barcelona vol transformar aquest carrer guanyant més espai per al vianant, amb voreres més amples, un carril bici bidireccional i un únic carril de circulació per sentit. D’aquesta manera, els vianants, les bicicletes i el transport públic seran els veritables protagonistes de la futura Ronda de Sant Antoni.

El projecte de renovació s’ha dividit en dues fases, entre Urgell i Floridablanca i entre aquest carrer i plaça Universitat. Durant el mes de març de 2018 es realitzen dues sessions informatives i de participació amb els veïns i els comerciants de la zona per presentar la proposta d’urbanització del primer tram, entre Urgell i Floridablanca. Durant aquestes sessions es copsa l’opinió de tots els agents implicats i es recullen les seves propostes per acabar d’elaborar el projecte definitiu. Segons les previsions, les obres d’aquesta primera fase començaran durant el darrer trimestre del 2018 amb una durada prevista d’un any.

La renovació de la Ronda és un dels projectes destacats que afecten el barri de Sant Antoni, juntament amb la reobertura de l’antic Mercat i la Superilla que es desplega als seus voltants.

Estructura participativa i agents implicats

La reurbanització de la Ronda de Sant Antoni és un projecte que té interacció tant amb la remodelació del Mercat de Sant Antoni, com amb la Superilla que s’ha dissenyat al barri. Per aquest motiu, la Ronda ha estat un tema ben present als processos participatius que han acompanyat aquestes dues transformacions.

De forma més concreta, s’han realitzat sessions informatives obertes al veïnat, una per cada un dels districtes. A l’Eixample, en el marc del Consell de Barri del mes de desembre; i a Ciutat Vella, una trobada oberta al febrer de 2018.

Per últim, i amb l’objectiu d’atendre als comerços i al veïnat més proper a la Ronda, es realitzen dues sessions de treball durant el març de 2018 per compartir i debatre la proposta amb entitats i associacions de l’àmbit del projecte.

Les entitats convidades a formar el grup de treball són SAC Sant Antoni Comerç/Comerciants de la Ronda St. Antoni, AVV Sant Antoni, Federació d’Entitats Calabria 66, De Veí a Veí i el col·lectiu FEM Sant Antoni per la part del districte de l’Eixample, i per part de Ciutat Vella l’AMPA CEIP Castellà, AMPA Escola Pia, Asociación Cultural de Filipinos en Barcelona, Ass. Eix Comercial del Raval, Associació de Comerciants i Veïns del carrer Tallers i Rodalies, Associació de Comerciants Pelai i Rodalies, Associació de Comerciants Riera Alta, Associació de Veïns Barri del Raval, Associació Juvenil TEB, Associació Teatral Tealtre PA’TOTHOM, AV i Comerciants de la Taula de Raval, AV i Comerciants dels Carrer de la Cera, Casal de joves Calassanç, Centro Aragonés de Barcelona, Centro Filipino Tuluyan San Benito, Col·legi Públic Ruben Dario, Eix Sant Gil, Escola Castellà, Escola de Puntaires de Barcelona, Escola Pia Sant Antoni, Esglèsia Evangèlica del Carrer de la Cera, Fundació Privada Taller de Músics i la Societat Coral Girasol.

Documentació:

Sessió informativa (27/05/2021):

 

Sessió informativa (27/11/2018):

 

Sessió informativa (10/11/2018):

 

Segona sessió de treball (22/03/2018):

 

Primera sessió de treball (07/03/2018):