- Inici
- / Amb qui ho fem
- / Implicació ciutadana
- / Què és la implicació ciutadana?
Què és la implicació ciutadana?
Molts dels projectes i plans relacionats amb la transició ecològica, l'urbanisme, l'habitatge i la mobilitat incorporen, en els seus processos de conceptualització i concreció, la participació dels principals agents socials implicats. Així, des de l'Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge s'impulsen espais de participació que tenen formes molt diverses: consells sectorials, comissions de seguiment, jornades i tallers, entre altres. L'objectiu d'aquests espais és incorporar el coneixement pràctic i contextual de les entitats i de la ciutadania en general per tal d'enriquir els projectes i plans, i millorar la presa de decisions públiques, tant políticament com tècnicament.
Altres polítiques impulsades des de l'Àrea d'Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge parteixen de la necessitat de coresponsabilitzar els agents socials en el seu desenvolupament. En aquest cas no només s'incorpora la visió de les entitats i la ciutadania sinó que es comparteix la responsabilitat en la definició i gestió d'aquesta política, que no seria viable sense aquesta implicació.
En aquest apartat trobareu informació sobre els processos d'implicació ciutadana en l'àmbit de l'Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, tant els que permeten la participació en plans i projectes com els que es basen en la coresponsabilització.
Documentació i enllaços relacionats:
- Reglament de Participació Ciutadana
- Normes Reguladores del Funcionament dels Districtes
- Web de Participació Ciutadana
- Decidim Barcelona
- Observatori Internacional de la Democràcia Participativa
- Codi de bon govern local de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies
- Agenda Local de Participació de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies