• Inici
  • / Rambla del Carmel

Rambla del Carmel

L’Ajuntament de Barcelona impulsa un concurs de projectes per definir com ha de ser la futura Rambla del Carmel, al districte d’Horta-Guinardó, amb l’objectiu que aquest espai es converteixi en un veritable passeig cívic que connecti el Carmel, la Font d’en Fargues i Horta. La nova Rambla del Carmel ha de fomentar la interacció social entre els veïns dels barris, millorant la connectivitat i acabant amb les barreres arquitectòniques.

El concurs comprèn una superfície de més de 72.000 metres quadrats delimitat pels carrers Beatriu, Rambla del Carmel, carrer Pedrell, passatge Gabarnet, carrer de les Ciències, carrer de les Lletres, passatge Tossa, carrer Porto i l’avinguda de l’Estatut.

El nou projecte, que pretén recuperar la Rambla del Carmel com a punt de trobada dels veïns dels barris propers, ha de respondre a cinc premisses bàsiques:

  • Millora de la connectivitat cívica.
  • Millora de l’accessibilitat a l’espai públic.
  • Adequació dels fronts urbans.
  • Millora de la qualitat ambiental.
  • Compatibilitat del programa funcional i d’activitats.

Estructura participativa i agents implicats:

Amb l’objectiu garantir que el concurs es pugui nodrir de la visió de la ciutadania de l’entorn de la Rambla del Carmel, s’han plantejat una sèrie d’accions participatives que permetin sistematitzar aquesta informació i posar-la a l’abast dels equips concursants.

En aquest sentit, s’ha articulat un espai de seguiment del procés, en el marc de la Taula d’Espai Públic del Carmel, que ha validat les accions i que acollirà els treballs i debats sobre la diagnosi de l’estat actual d’aquest espai i les propostes de futur. Així mateix, el treball d’aquesta Taula es complementarà amb diverses passejades participatives, en l’àmbit de la Rambla de Carmel, adreçades als diferents col·lectius que hi conviuen: infància, joves, gent gran, etc.

Amb el fruit d’aquest treball s’elaborarà un document de resultats que permetrà traslladar als equips concursants la visió, les aspiracions i les necessitats del veïnat de l’entorn al voltant d’aquest projecte.

Documentació:

Sessió informativa Guanyador Concurs (16/05/2019):

 

Sessió de dinamització (10/2018):