Tardor a Les Glòries

La plaça de les Glòries continua la seva transformació. Passegem al seu voltant per veure com està canviant la seva fesomia durant aquests dies de tardor.

19/11/2014

Zona de hamaques

Les fulles cauen mentre a la Plaça de les Glòries s’acceleren els canvis. La nova estructura viària en superfície permet observar des de la banda mar la Sagrada Família i des de la banda muntanya l’skyline que dibuixa la Torre Agbar amb tots els edificis del 22@ que han crescut al seu voltant.

La primera parada del camí és l’edifici del Disseny Hub que aquests dies acull una mostra sobre l’Art Nouveau i, on al seu interior, s’ubica la biblioteca El Clot-Josep Benet, la seu del FAD i el futur Museu del Disseny, a punt d’obrir les portes. A la seva dreta, a l’explanada verda, diverses persones descansen a la gespa i, mirant cap al centre de la plaça, ja s’entreveu l’estructura de la pèrgola-umbracle que ben aviat serà una realitat.

És migdia i són moltes les persones que no han perdut l’ocasió d’asseure’s a les hamaques situades davant del Mercat dels Encants per dinar, llegir o simplement observar el seu voltant. Mentrestant, una munió de persones entra i surt de l’estació de Metro de Glòries, avui més tranquil·la que altres dies, ja que, en ser dimarts, el Mercat dels Encants està tancat. Al fons, a l'Auditori al Teatre Nacional de Catalunya esperen que arribi la nit per obrir les seves portes.

El passeig continua i davant dels Encants, uns operaris treballen per enllestir el nou punt d’informació de la plaça i el jardí d’alzines que s’ubicarà al seu voltant.

En aquest punt, és hora de creuar de mar a muntanya i observar una Gran Via que per una banda porta als cotxes al centre de la ciutat i, per l’altra, permet que els vehicles s’acomiadin de Barcelona.

A la via destaca especialment el vermell del nou carril bici que permet circular de banda i banda de la plaça i, que, en aquestes hores del dia, sembla tranquil. Mentrestant, vorejant la carretera, passen els autobusos pel seu carril.

Ja al final del passeig, arribem a la Farinera del Clot i al seu costat, s’escolten veus a l’Institut Salvador Espriu, d’on surten en massa a les tres de la tarda tots els seus estudiants.

Mentrestant, una fulla cau a terra. La tardor ja ha arribat a la plaça de les Glòries.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries