Es publiquen les guies per a la participació ciutadana i infantil en l'espai públic

05/02/2024 - 12:37

Guies per la participació ciutadana i participació infantil en la transformació de l'espai públic.

Les guies per a la participació ciutadana i infantil en l'espai públic són eines fonamentals per millorar la qualitat de la participació ciutadana i involucrar la infància en la transformació dels espais públics a Barcelona.

La Guia per a la participació ciutadana en l’espai públic té com a objectiu promoure una participació àmplia i diversa, especialment en els projectes de transformació urbana relacionats amb l’espai públic.

Destaca la importància de les metodologies de punts participatius i afavoreix l’espai públic com una àgora de participació, és a dir com  l’espai on té lloc la participació.

És una referència per a professionals interessats en estratègies i eines de dinamització per als processos participatius urbans.

D’altra banda, la Guia per a la participació infantil en la transformació de l’espai públic facilita la participació i la consulta de la infància en els processos de transformació de l’espai públic.

Destaca la importància de les opinions dels més joves en aquests processos i la seva capacitat per enriquir-los.

És dirigida específicament a infants de 6 a 12 anys, així com a professionals i membres de la comunitat interessats en la inclusió dels més joves en la construcció de la ciutat.

Amb aquestes publicacions, l’Ajuntament de Barcelona promou una participació ciutadana inclusiva i fomenta la implicació dels més petits en la transformació dels seus espais de convivència.