En aquesta galeria trobareu les obres presentades a la convocatòria 2015 del Premi Jove de Còmic Sant Martí per a la prevenció i erradicació de la violència masclista.

El dimarts 17 de novembre de 2015 es va reunir el Jurat per a la deliberació del Premi. El van conformar: l’il·lm. Regidor del Districte de Sant Marti i President del Jurat, el Sr. Josep Ma. Montaner; la sra. Marika Vila i Migueola, il·lustradora, historietista i realitzadora editorial; el sr. Fernando Herraiz García, professor de Pedagogies Culturals a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona; el sr. Joan A. Sánchez Aznar, membre de Diminuta Editorial; el sr. Rubén Sánchez Ruíz, psicòleg de l’Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i expert en matèria de violència masclista; la Sra. Creu García del Brio, representant del Consell de les Dones del Districte de Sant Martí i coordinadora del Moviment pe la Pau de Catalunya.

El jurat va acordar per unanimitat atorgar el Premi Jove de Còmic Sant Martí, per a la Prevenció i Eradicació de la Violència Masclista, a les obres que millor contribueixen a la reflexió, denúncia i sensibilització entorn de la violència masclista

Categoria A (de 16 a 25 anys)

Marta Saavedra

Premi Jove de Còmic Sant Martí 2015 l’ús del llenguatge del còmic en la visibilització i denúncia de la violència masclista i el seu potencial per a la sensibilització.

Patricia Nájar

Premi del Públic.
Menció especial del Jurat per aprofundir en les múltiples manifestacions de la violència masclista i contribuir a donar visibilitat a les violències quotidianes i la seva normalització.

 

Lorena Jara i Núria Mochón

Menció especial del Jurat per la seva contribució estètica en l’ús dels recursos gràfics i el seu concepte de sororitat.

Pau Esparó

Menció especial del Jurat per la seva potència visual i per contribuir al reconeixement de la lluita feminista i l’empoderament de les dones.

Categoria B (menors de 16 anys)

Adriana Iglesias

Premi del Públic.
Premi Jove de Còmic Sant Martí 2015 per contribuir a desvelar les desigualtats de gènere que fonamenten la violència masclista i la seva aportació a l’empoderament de les nenes.

Yasmin el Halouanix

Menció especial del Jurat  pel seu coratge en l’abordatge d’una de les formes de violència masclista més silenciades: els matrimonis forçats.