A més, la convocatòria de subvencions municipals permet que les entitats obtinguin recursos públics per materialitzar els seus projectes. Actualment, entre els criteris de valoració de les propostes presentades s’inclou la incorporació de la perspectiva de gènere, tant en el funcionament de les entitats com en els projectes subvencionats. Es potencia així que les entitats actuïn com a aliades en l’objectiu d’assolir la igualtat entre dones i homes en tots els àmbits.
Des de l’Ajuntament de Barcelona també lluitem contra la feminització de la pobresa i la precarietat amb projectes innovadors com el que fem als barris de Sants Centre, el Carmel, el Bon Pastor i la Verneda. I també amb suport econòmic per a les persones més vulnerables, com per exemple els ajuts al pagament de l’IBI (vegeu el document Ajuts al pagament de l’impost sobre béns immobles (IBI): anàlisi de dades 2017 des de la perspectiva de gènere).
Així mateix, només garantint un mercat laboral sense desigualtats ni discriminacions de gènere podrem assolir una ciutat justa i equitativa. Per això, l’Estratègia per l’ocupació de Barcelona, EOB 2016-2020 treballa també des de la perspectiva de gènere.