Acreditació de les competències professionals

Has adquirit habilitats professionals a través de la teva experiència laboral o de cursos no formals, però no tens una acreditació oficial que les certifiqui?

Aquest servei pot facilitar-te aquesta certificació. 

Què és el servei d’acreditació de competències professionals? 

Un procediment que permet a totes les persones treballadores en actiu o aturades acreditar l’experiència laboral o la formació no formal i aconseguir així una certificació oficial de les seves competències professionals, facilitant l’aprenentatge, l’accés al món laboral i la promoció professional. 

En que consisteix aquest procés?

Consta de tres fases:

  • Assessorament: T'ajudaran a completar el teu historial personal i/o formatiu.

  • Demostració: Aquí hauràs de demostrar les competències professionals que vols acreditar. 

  • Acreditació: Rebràs una certificació oficial de les competències que has demostrat i una proposta d'itinerari formatiu per tal de completar la teva formació.

Qui pot participar?

Totes les persones que compleixin els requisits establerts

On i quan es pot fer?

A partir del 2022 l’acreditació serà un servei regular i estable i podràs inscriure’t sense cap cost durant tot l’any a través del web de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya (FPCAT)

Per a més informació

Pots apropar-te als Punts d'informació i orientació especialitzats on professionals habilitats t'explicaran en tot detall els requisits que has de complir, la documentació que hauràs de presentar als registres dels serveis territorials del Departament d'Ensenyament o al Consorci d'Educació de Barcelona.

Vine a veure’ns!