Horaris
Dia | Hores | Preus | ||
---|---|---|---|---|
Dimarts |
de 18.30 h a 20.00 h |
Entrada general: 3 €
Amics del CCCB, aturats, Carnet de docent de la Generalitat, jubilats amb la Targeta Rosa: Gratuït |
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona - Espai de Mediació
- Adreça:
- C Montalegre, 5
- Distsricte:
- Ciutat Vella
- Barri:
- el Raval
- Població:
- Barcelona
Explorem la complexa relació entre l’alimentació, el capital i la sostenibilitat, amb la participació de Daniel Fernández Pascual, creador de la plataforma de recerca sobre alimentació i crisi climàtica Climavore i Marc Talavera, biòleg impulsor del Col·lectiu Eixarcolant.
L’aliment, essencial per a la subsistència, s’ha convertit en objecte d’especulació. Quines conseqüències té aquest canvi en els ecosistemes i les cultures? Aquesta sessió abordarà com la transformació dels aliments i la terra en actius financers ha impulsat pràctiques globals que degraden el medi ambient i desplacen les cultures locals. Malgrat que s’addueix l’argument que aquestes pràctiques intensives són necessàries per alimentar el món, la realitat és ben diferent: més d’un terç de la producció d’aliments no es distribueix, i una quantitat similar es perd per malbaratament.
En aquesta conversa, ens plantejarem com es pot sostenir un sistema basat en la pagesia petita i familiar i com transitar cap a un futur on l’alimentació no sigui una font de desigualtat.
Comissariat: LAVIRAL
Modera: Vanesa Freixa
Participants: Marc Talavera, Daniel Fernández Pascual