Un any després del tancament de les sessions participatives de l’assemblea deliberativa Fòrum Jove BCN, s’ha convocat una trobada amb les i els joves implicats. L’objectiu: fer un seguiment i una avaluació de les polítiques que s’han desenvolupat per donar resposta a les demandes sorgides del Fòrum.
Cal recordar que els 99 joves participants en el Fòrum Jove BCN van aportar una vintena de recomanacions per fer polítiques municipals relacionades amb tres aspectes que centren les preocupacions del jovent actual: l’emancipació, la salut mental i l’educació.
En la trobada de seguiment i avaluació es van detallar algunes de les iniciatives en marxa. Des de l’Ajuntament ja s’ha treballat una campanya de comunicació per a joves, que veurà la llum a la primavera.
També s’ha obert l’oficina d’accés a la formació professional, que va atendre 3.456 persones el 2022, i s’ha posat en marxa el xat de suport emocional per a joves i el Konsulta’m + 22.
A més, s’ha reforçat la presència dels serveis InfoJOVE als instituts i districtes, que acompanyen persones i les informen de tots els recursos que tenen al seu abast. D’altra banda, cal destacar l’obertura del Convent de Barcelona Activa, un nou espai referent d’ocupació, acompanyament i formació per a joves.
Participació innovadora
El Fòrum Jove va ser una iniciativa capdavantera de participació ciutadana i d’innovació democràtica. Un seguit de joves, escollits per sorteig a partir del padró, van participar durant el 2021 en unes quantes jornades de treball i debat per delimitar, estudiar i proposar mesures que donessin resposta a la pregunta: “Com a jove que vius a Barcelona, què et caldria per portar a terme el teu projecte de vida?”.