Notícies

Empenta comunitària als estudis universitaris gràcies al programa Prometeus

29/11/2021 - 11:00 h

Acció comunitària. Una quinzena de joves del Raval ha completat els estudis universitaris en part gràcies al programa Prometeus, impulsat pel Pla de barris amb la col·laboració de Barcelona Ciència i Universitats.

Mirar el barri des del moviment veïnal

25/11/2021 - 10:16 h

Acció comunitària. El projecte Barri Espai de Convivència fa una diagnosi del barri del Raval a partir de la participació del veïnat i dels agents socials del territori i ho comunica amb una exposició.

“En una comunitat on hi ha més participació, hi ha més salut”

24/11/2021 - 14:17 h

Salut comunitària. Parlem amb Angelina González, veu experta en salut comunitària (UB-ASPCAT), convidada a la jornada “Salut comunitària en moviment” del cicle Trobades d’Energies Comunitàries.

 • Trobada salut comunitària en moviment

  Nova trobada d'Energies Comunitàries. Dijous dia 2 de desembre tindrà lloc la trobada presencial i virtual per reflexionar sobre la intervenció comunitària en l'àmbit de la salut mitjançant l'activitat física, i de com pot ser una eina de gran valor per aconseguir beneficis sobre la salut col·lectiva en els diferents barris i comunitats.

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/salut_comunitaria_en_moviment.jpg
 • Casals comunitaris

  La solidaritat és un dels valors que articula l’acció comunitària. I amb l’impuls dels veïns i les veïnes, aquesta solidaritat comunitària s’ha fet encara més forta i evident arran de les crisis derivades de la covid-19.

  https://img.youtube.com/vi/Ogl9mPfvaBk/0.jpg Ogl9mPfvaBk
 • Trobada d'Energies comunitàries per repensar l'espai públic

  El pròxim 7 de juliol a les 18.00 hores tindrà lloc aquesta nova trobada per repensar l'espai públic i fer-ho de manera inclusiva i comunitària, tenint en compte l’impacte que aquest genera en les dinàmiques socials i econòmiques dels barris de la ciutat.

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/repensemespaipublic_570x320px.jpg
 • Parlem amb... David Palomera

  Llegiu aquí l'estudi "Participació i informalitat en el teixit associatiu de la ciutat de Barcelona: Tendències i reflexions"

  https://img.youtube.com/vi/uRw4lwvsLtM/0.jpg uRw4lwvsLtM
 • La resposta comunitària davant la covid-19. Noves formes d'organització i innovació social

  La trobada virtual del pròxim 28 d'abril vol obrir un espai de debat i reflexió per fer valdre, ordenar, compartir i enxarxar l’organització comunitària d’entitats, associacions, col·lectius i ciutadania no organitzada davant la crisi de la Covid.

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/1024x512px_0_0.jpg
 • Participació i informalitat en el teixit associatiu

  L'estudi analitza com ha pogut evolucionar la participació en el teixit associatiu, i posa l’èmfasi en les formes de participació que no necessàriament transcorren a través de l’associacionisme formal.

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/estudi_participacio.jpg
 • #BCNcuida't

  Consulteu tota la informació sobre les mesures especials per a la contenció de la covid-19 a Barcelona.

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/ajuntament-destacats_555x312_cat.jpg
 • #MascaretesEnXarxa ha estat un èxit!

  La primera acció coordinada que fem la Xarxa de Dones Cosidores de Barcelona. 

  https://img.youtube.com/vi/dfi_bnspZkk/0.jpg dfi_bnspZkk
 • Quatre motors de l'acció comunitària

  Un estudi exploratori pretén aportar eines que millorin l’acció comunitària a partir d’identificar els elements comuns de quatre iniciatives impulsades per l’Administració en educació, salut i serveis socials

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/ac_serveis-publics-motors-general.jpg
 • 'Les coses bones de la vida', minisèrie sobre acció comunitària

  A través de 5 capítols veureu com les veïns i els veïnes, a través de la participació i l'associacionisme, treballen per fer un barri millor.

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/ac_dest-coses-bones.jpg

Consulta del Fitxer general d'entitats ciutadanes

El Fitxer General d'Entitats Ciutadanes és un dels instruments de relació de l'Ajuntament de Barcelona amb les entitats de la ciutat. Al Fitxer d’Entitats podeu fer una consulta de les més de 5.000 associacions registrades a Barcelona.

Mapa de l'Acció Comunitària

Al Mapa d’Acció Comunitària podreu visualitzar les experiències que s’estan realitzant a cada territori, conèixer el treball col·laboratiu que hi fan diverses entitats i, possiblement, treure’n inspiració i contactes per als vostres projectes associatius.

Projectes destacats

Energies Comunitàries

Les Energies Comunitàries és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Barcelona que pretén donar a conèixer, reconèixer i enfortir a la gran diversitat de projectes i agents comunitaris que volen fer de Barcelona una ciutat més justa i democràtica.

Torre Jussana

Torre Jussana és un equipament municipal que dóna respostes a les entitats i afavoreix el desenvolupament associatiu mitjançant l’oferiment de serveis i recursos que responen a les necessitats del sector. Treballa per a la seva promoció, dinamització i enfortiment amb el màxim rigor, professionalitat i proximitat.

Casals de barri

Els casals de barri es defineixen i són, efectivament, espais de trobada i d’interrelació dels veïns i veïnes del barri, on es promouen valors democràtics, es fomenta el diàleg, la solidaritat, l’associacionisme i la col·laboració, tot pensant en el desenvolupament del barri i en la millora de la convivència.

Associa't

L’Associa’t està adreçat al gran i divers teixit associatiu de la ciutat. Els objectius del projecte són donar visibilitat i posar en valor la importància i la riquesa d’aquest ecosistema social. Enfortir i empoderar aquestes organitzacions i esdevenir un espai de trobada, relació i articulació de les entitats de la ciutat.