Notícies

Foto de Claudia Segura

El Festival Raval(s): un procés comunitari amb més de cent agents coimpulsors

26/11/2023 - 11:37 h

Cultura comunitària. Durant els dies 9 a 12 de novembre es va celebrar el Festival comunitari Raval(s), coorganitzat per les entitats i veïnes del Raval i dinamitzat per la Fundació Tot Raval.

BCNJove2030

Neix el #BCNJove2030, el nou Pla d’adolescència i joventut de Barcelona.

23/11/2023 - 13:00 h

Es posa en marxa el nou Pla d’adolescència i joventut 2023-2030 que té l’objectiu d’impulsar les polítiques públiques destinades a les persones d’entre 12 i 35 anys de la ciutat.

Portada del llibre

Als barris de Sant Martí, més carrers parlen de dones

22/11/2023 - 22:52 h

feminismes i dona. El llibre, promogut per les entitats que formen la Comissió Memòria i Gènere, recull les biografies de tots els espais públics dels barris de Sant Martí que han rebut denominacions de dones des del 2008

 • Parlem amb Capitano Barbaconyo, participant del Festival Empodera't

  Entrevistem el Capitano Barbaconyo, participant de l'Empodera't, el festival d'arts escèniques que té com a finalitat visualitzar l'activitat de les dones en els circuits artístics de proximitat.

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/img_20231013_220019.jpg
 • Parlem amb Marc Aguilar, membre de Bitlab, de ciència ciutadana.

  Aquest tipus de processos comunitaris són una forma de col·lectivitzar la ciència i fomentar l'empoderament cívic .

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/marc-aguilar-1024x675_1.jpg
 • Entrevista a l'Alícia Palau, presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes Joan Maragall del Guinardó.

  “Cal enxarxament per poder donar una resposta veïnal quan es presenten conflictes als barris”

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/alicia_1024x760_bn_1.png
 • Parlem amb Marc Aguilar, membre de Bitlab, sobre ciència ciutadana

  Aquest tipus de projectes permeten col·lectivitzar la ciència i fomenten l'empoderament cívic i els processos comunitaris.

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/marc-aguilar-1024x675_2.jpg
 • Casals comunitaris

  La solidaritat és un dels valors que articula l’acció comunitària. I amb l’impuls dels veïns i les veïnes, aquesta solidaritat comunitària s’ha fet encara més forta i evident arran de les crisis derivades de la covid-19.

  https://img.youtube.com/vi/Ogl9mPfvaBk/0.jpg Ogl9mPfvaBk

Consulta del Fitxer general d'entitats ciutadanes

El Fitxer General d'Entitats Ciutadanes és un dels instruments de relació de l'Ajuntament de Barcelona amb les entitats de la ciutat. Al Fitxer d’Entitats podeu fer una consulta de les més de 5.000 associacions registrades a Barcelona.

Mapa de l'Acció Comunitària

Al Mapa d’Acció Comunitària podreu visualitzar les experiències que s’estan realitzant a cada territori, conèixer el treball col·laboratiu que hi fan diverses entitats i, possiblement, treure’n inspiració i contactes per als vostres projectes associatius.

encomunitat.decidim.barcelona

Plataforma digital oberta a persones, entitats i associacions que vulguin fer propostes, prendre part en debats, prioritzar projectes a executar, assistir a trobades presencials i formar part d'altres accions relacionades amb l'acció comunitària.

Projectes destacats

Torre Jussana

Torre Jussana és un equipament municipal que dóna respostes a les entitats i afavoreix el desenvolupament associatiu mitjançant l’oferiment de serveis i recursos que responen a les necessitats del sector. Treballa per a la seva promoció, dinamització i enfortiment amb el màxim rigor, professionalitat i proximitat.

Casals de barri

Els casals de barri es defineixen i són, efectivament, espais de trobada i d’interrelació dels veïns i veïnes del barri, on es promouen valors democràtics, es fomenta el diàleg, la solidaritat, l’associacionisme i la col·laboració, tot pensant en el desenvolupament del barri i en la millora de la convivència.

Associa't

L’Associa’t està adreçat al gran i divers teixit associatiu de la ciutat. Els objectius del projecte són donar visibilitat i posar en valor la importància i la riquesa d’aquest ecosistema social. Enfortir i empoderar aquestes organitzacions i esdevenir un espai de trobada, relació i articulació de les entitats de la ciutat.