L'acció comunitària comprèn totes aquelles iniciatives i projectes que aborden de forma col·lectiva els reptes socials, amb la voluntat de millorar les condicions de vida en els barris i de teixir una societat més inclusiva i democràtica.

Notícies

Casals Baobab

Cap infant sense estiu amb els casals Baobab

Mon, 08/03/2020 - 15:18

Infància. Enguany hi participen 1.161 infants d’entre 4 i 12 anys, un 62% més que l’any 2019.

Xarxes de suport: actualitzeu la vostra informació de contacte

Thu, 07/30/2020 - 12:37

Acció col·lectiva. Torre Jussana fa una crida a les xarxes de suport per mantenir actualitzat el web que recull totes les xarxes de suport de barri que hi ha a la ciutat.

Les Medalles d’Honor de Barcelona 2020 reconeixen el valor i la tasca de l’acció comunitària

Wed, 07/29/2020 - 15:01

Entitats. Les entitats i persones guardonades destaquen per la seva trajectòria en l’acció veïnal i la seva contribució en la convivència ciutadana.

 • Mesures a Barcelona contra la covid-19 a partir de la resolució aprovada pel Procicat

  Consulteu tota la informació sobre les mesures especials per a la contenció de la covid-19 a Barcelona. #BCNcuida't

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/1920x1080-570x321.jpg
 • #MascaretesEnXarxa ha estat un èxit!

  La primera acció coordinada que fem la Xarxa de Dones Cosidores de Barcelona. 

  https://img.youtube.com/vi/dfi_bnspZkk/0.jpg dfi_bnspZkk
 • Quatre motors de l'acció comunitària

  Un estudi exploratori pretén aportar eines que millorin l’acció comunitària a partir d’identificar els elements comuns de quatre iniciatives impulsades per l’Administració en educació, salut i serveis socials

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/ac_serveis-publics-motors-general.jpg
 • 'Les coses bones de la vida', minisèrie sobre acció comunitària

  A través de 5 capítols veureu com les veïns i els veïnes, a través de la participació i l'associacionisme, treballen per fer un barri millor.

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/ac_dest-coses-bones.jpg

Consulta del Fitxer general d'entitats ciutadanes

El Fitxer General d'Entitats Ciutadanes és un dels instruments de relació de l'Ajuntament de Barcelona amb les entitats de la ciutat. Al Fitxer d’Entitats podeu fer una consulta de les més de 5.000 associacions registrades a Barcelona.

Mapa de l'Acció Comunitària

Al Mapa d’Acció Comunitària podreu visualitzar les experiències que s’estan realitzant a cada territori, conèixer el treball col·laboratiu que hi fan diverses entitats i, possiblement, treure’n inspiració i contactes per als vostres projectes associatius.

Projectes destacats

Energies Comunitàries

Les Energies Comunitàries és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Barcelona que pretén donar a conèixer, reconèixer i enfortir a la gran diversitat de projectes i agents comunitaris que volen fer de Barcelona una ciutat més justa i democràtica.

Torre Jussana

Torre Jussana és un equipament municipal que dóna respostes a les entitats i afavoreix el desenvolupament associatiu mitjançant l’oferiment de serveis i recursos que responen a les necessitats del sector. Treballa per a la seva promoció, dinamització i enfortiment amb el màxim rigor, professionalitat i proximitat.

Casals de barri

Els casals de barri es defineixen i són, efectivament, espais de trobada i d’interrelació dels veïns i veïnes del barri, on es promouen valors democràtics, es fomenta el diàleg, la solidaritat, l’associacionisme i la col·laboració, tot pensant en el desenvolupament del barri i en la millora de la convivència.

Associa't

L’Associa’t està adreçat al gran i divers teixit associatiu de la ciutat. Els objectius del projecte són donar visibilitat i posar en valor la importància i la riquesa d’aquest ecosistema social. Enfortir i empoderar aquestes organitzacions i esdevenir un espai de trobada, relació i articulació de les entitats de la ciutat.

Webs relacionades