×

Error message

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /var/www/apps/app0486/www/acciocomunitaria/includes/file.phar.inc).

Notícies

Medalles d’honor de Barcelona 2022 als valors cívics i el compromís comunitari

30/11/2022 - 19:41 h

Ajuntament. Lita Claver, ‘la Maña’, Empar Pineda, Pedro Clarós, Jordi Raich i SOS Racisme són alguns dels guardonats.

Els regidors Jordi Rabassa i Eloi Badia intercanvien impressions davant un escocell recent planta del carrer de la Maquinista.

Una plantada d’escocells comunitària a la Barceloneta tanca el cicle d’activitats i accions Cuidem Barcelona

30/11/2022 - 12:48 h

XEAB. Una desena de comerços han adoptat els escocells del carrer de la Maquinista i els joves del barri els han decorat

L’Eixample cedeix l’Espai veïnal del Mercat de Sant Antoni a les entitats del barri

30/11/2022 - 09:14 h

El nou equipament serà gestionat per l'Assemblea de Joves de Sant Antoni, que hi organitzarà activitats comunitàries. També hi tindrà el seu espai l'ONG De Veí a Veí.

 • Entrevista a l'Alícia Palau, presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes Joan Maragall del Guinardó.

  “Cal enxarxament per poder donar una resposta veïnal quan es presenten conflictes als barris”

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/alicia_1024x760_bn_1.png
 • Trobada salut comunitària en moviment

  El passat dia 2 de desembre va tenir lloc la trobada presencial i virtual per reflexionar sobre la intervenció comunitària en l'àmbit de la salut mitjançant l'activitat física, i de com pot ser una eina de gran valor per aconseguir beneficis sobre la salut col·lectiva en els diferents barris i comunitats.

   

   

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/img_0200.jpg
 • Casals comunitaris

  La solidaritat és un dels valors que articula l’acció comunitària. I amb l’impuls dels veïns i les veïnes, aquesta solidaritat comunitària s’ha fet encara més forta i evident arran de les crisis derivades de la covid-19.

  https://img.youtube.com/vi/Ogl9mPfvaBk/0.jpg Ogl9mPfvaBk
 • II JORNADES D'ACCIÓ COMUNITÀRIA

  Ja us podeu inscriure a aquestes jornades que volen propiciar un diàleg obert entre experiències inspiradores i referents per a la construcció de noves polítiques públiques amb perspectiva comunitària.

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/webajuntament.png
 • Trobada d'Energies comunitàries per repensar l'espai públic

  El pròxim 7 de juliol a les 18.00 hores tindrà lloc aquesta nova trobada per repensar l'espai públic i fer-ho de manera inclusiva i comunitària, tenint en compte l’impacte que aquest genera en les dinàmiques socials i econòmiques dels barris de la ciutat.

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/repensemespaipublic_570x320px.jpg
 • La resposta comunitària davant la covid-19. Noves formes d'organització i innovació social

  La trobada virtual del pròxim 28 d'abril vol obrir un espai de debat i reflexió per fer valdre, ordenar, compartir i enxarxar l’organització comunitària d’entitats, associacions, col·lectius i ciutadania no organitzada davant la crisi de la Covid.

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/1024x512px_0_0.jpg
 • Participació i informalitat en el teixit associatiu

  L'estudi analitza com ha pogut evolucionar la participació en el teixit associatiu, i posa l’èmfasi en les formes de participació que no necessàriament transcorren a través de l’associacionisme formal.

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/estudi_participacio.jpg
 • #BCNcuida't

  Consulteu tota la informació sobre les mesures especials per a la contenció de la covid-19 a Barcelona.

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/ajuntament-destacats_555x312_cat.jpg
 • Quatre motors de l'acció comunitària

  Un estudi exploratori pretén aportar eines que millorin l’acció comunitària a partir d’identificar els elements comuns de quatre iniciatives impulsades per l’Administració en educació, salut i serveis socials

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/ac_serveis-publics-motors-general.jpg
 • 'Les coses bones de la vida', minisèrie sobre acció comunitària

  A través de 5 capítols veureu com les veïns i els veïnes, a través de la participació i l'associacionisme, treballen per fer un barri millor.

  https://ajuntament.barcelona.cat/acciocomunitaria/sites/default/files/ac_dest-coses-bones.jpg

Consulta del Fitxer general d'entitats ciutadanes

El Fitxer General d'Entitats Ciutadanes és un dels instruments de relació de l'Ajuntament de Barcelona amb les entitats de la ciutat. Al Fitxer d’Entitats podeu fer una consulta de les més de 5.000 associacions registrades a Barcelona.

Mapa de l'Acció Comunitària

Al Mapa d’Acció Comunitària podreu visualitzar les experiències que s’estan realitzant a cada territori, conèixer el treball col·laboratiu que hi fan diverses entitats i, possiblement, treure’n inspiració i contactes per als vostres projectes associatius.

encomunitat.decidim.barcelona

Plataforma digital oberta a persones, entitats i associacions que vulguin fer propostes, prendre part en debats, prioritzar projectes a executar, assistir a trobades presencials i formar part d'altres accions relacionades amb l'acció comunitària.

Projectes destacats

Torre Jussana

Torre Jussana és un equipament municipal que dóna respostes a les entitats i afavoreix el desenvolupament associatiu mitjançant l’oferiment de serveis i recursos que responen a les necessitats del sector. Treballa per a la seva promoció, dinamització i enfortiment amb el màxim rigor, professionalitat i proximitat.

Casals de barri

Els casals de barri es defineixen i són, efectivament, espais de trobada i d’interrelació dels veïns i veïnes del barri, on es promouen valors democràtics, es fomenta el diàleg, la solidaritat, l’associacionisme i la col·laboració, tot pensant en el desenvolupament del barri i en la millora de la convivència.

Associa't

L’Associa’t està adreçat al gran i divers teixit associatiu de la ciutat. Els objectius del projecte són donar visibilitat i posar en valor la importància i la riquesa d’aquest ecosistema social. Enfortir i empoderar aquestes organitzacions i esdevenir un espai de trobada, relació i articulació de les entitats de la ciutat.