Els joves de Nou Barris podran dissenyar i transformar els seus espais a dues biblioteques del districte

11/02/2021 - 10:51

Arrenca el projecte “Bibliolab 9B Espai Jove” amb l’objectiu d’implicar el jovent i formar-lo en fabricació digital

Arrenca el projecte “Bibliolab 9B Espai Jove” amb l’objectiu d’implicar el jovent i formar-lo en fabricació digital

Les biblioteques Nou Barris i Zona Nord han engegat al districte el projecte “Bibliolab 9B Espai Jove”, que ofereix al jovent l’oportunitat de crear un model de disseny i transformació, de forma participativa, dels seus espais en tots dos equipaments, de manera que s’adeqüin més a les seves necessitats.

Actualment, el projecte es troba en la fase de diagnosi de necessitats. Aquests dies s’ha presentat el projecte als joves de cadascuna de les biblioteques, per obrir els espais de participació i fer una diagnosi de les necessitats i demandes del jovent, i entre ells i elles dissenyar un espai.

Finalment, s’acabarà triant un dels elements de l’espai dissenyat com a prototip, i se’n prepararan els plànols per a la seva execució. Aquests prototips s’exposaran a la biblioteca.

En una següent fase, s’executarà el prototip triat. Per fer-lo realitat, es programaran tallers de fabricació digital amb l’objectiu d’implicar els joves en aquesta tasca. Així, es faran quatre sessions d’execució del disseny, tant dels espais com dels elements de mobiliari.

Finalment, s’inaugurarà el prototip a la biblioteca.

Projecte realitzat en col·laboració amb:
El Globus Vermell
Makea Tu Vida
Deià: Escola d’Art i Superior de Disseny
Ateneu de Fabricació del Parc Tecnològic (Nou Barris)
Ateneu de Fabricació Ciutat Meridiana (Zona Nord)
Biblioteca Nou Barris
Biblioteca Zona Nord