21/05/2021 - 13:19
soledat. La presentació s’emmarcava en l’Estratègia municipal contra la soledat, que té per objectiu promoure les relacions de qualitat, sòlides i duradores.
“15 miradas a la soledad” està escrit per quinze autors i autores que analitzen el complex tema de la soledat des d’òptiques diferents i particulars.
“15 miradas a la soledad” està escrit per quinze autors i autores que analitzen el complex tema de la soledat des d’òptiques diferents i particulars. El llibre es va presentar el 20 de maig en un acte semipresencial a la sala d’actes del Cibernàrium de Barcelona Activa, en què van participar una de les coautores, Nuria Hernández, acompanyada pel regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan R. Riera; i per la gerent municipal, Sara Berbel. El director general de Barcelona Activa, Fèlix Ortega, va donar la benvinguda a les persones assistents, més cent cinquanta en total, comptant les assistències presencials i les virtuals.
Durant la presentació, el regidor Joan R. Riera va remarcar la importància d’aplicar polítiques públiques que contribueixin a erradicar la soledat com a problema social per construir una societat més feliç en base a la millora de la socialització. La gerent municipal va recordar que la soledat no desitjada no té edat i va vincular-la a alguns factors socials com l’increment de l’individualisme i els canvis convivencials i relacionals en les societats avançades durant els darrers cent cinquanta anys.
Nuria Hernández, treballadora social i tècnica de barri i de Feminismes i LGTBI del districte de l’Eixample, és l’autora del capítol “Las edades de la soledad”, on explica que el sentiment de soledat pot aparèixer en qualsevol moment de la vida, i també enumera factors i condicionants que poden provocar-lo a les diferents etapes del cicle vital, amb l’objectiu d’identificar situacions que ajudin a tenir més empatia i implicació amb les persones de l’entorn per ajudar a prevenir i combatre la soledat no desitjada.
La presentació s’emmarcava en l’Estratègia municipal contra la soledat, que té per objectiu promoure les relacions de qualitat, sòlides i duradores, afavorint un canvi cultural en la manera de relacionar-nos i vetllant pel benestar de tota la ciutadania.