Finalitza l’onzena edició del Brot, festival de música jove de Barcelona

03/11/2021 - 16:39

Finalitza l’onzena edició del festival Brot de Barcelona

Un any més, el Festival Brot ha estat un èxit de participació i alhora una mostra de propostes musicals joves, en format concurs, per donar impuls als nous talents emergents de la nostra ciutat, recolzant la música jove i qui la fa possible, i oferint un altaveu per a donar a conèixer noves apostes musicals de la ciutat.

El Festival promou també la incorporació de les joves propostes al circuit d’equipaments juvenils i musicals de la ciutat. Centres, on se celebra el festival, que ofereixen recursos per a la creació musical, disposen de bucs d’assaig, d’estudis de gravació i produeixen una activitat i una programació musical de qualitat.

En aquesta onzena edició del Brot, festival de música jove de Barcelona, s’hi van presentar 80 grups (72 en la categoría Brot i 8 en la categoria Embrió). De tots els grups inscrits, van estar seleccionats 9 grups i 9 formacions solistes, en total 59 joves artistes d’entre 14 i 29 anys que han realitzat els seus concerts del 30 de setembre al 23 d’octubre a Barcelona.

Skapiens i Isabela Werner guanyen els premis del públic. 

Aquest any 2021 els guanyadors del premi del públic del festival Brot són Skapiens en la categoria Brot, i Isabela Werner en la categoria Embrió.

Skapiens és un grup de 7 talentoses joves nascut a principis del 2020 a Barcelona. Lluny de ser un altre grup de versions, Skapiens és un grup amb un estil propi fusionant l’ska més clàssic amb altres estils. Podeu trobar més informació del grup guanyador al seu Instagram i al seu canal de Youtube.

Isabela Werner, és una jove nascuda al Brasil que viu a Barcelona i l’apassiona cantar R&B, Neo Soul, Bossa Nova i Jazz. En podeu trobar més informació al seu canal de Vimeo i al seu compte d’Instagram.

Les formacions finalistes del Festival Brot 2021 en la categoria Embrió han estat Elba, Domer 032 i Isabela Werner, que van actuar a l’Espai Jove La Bàscula el passat 15 d’octubre. En la categoria Brot les formacions finalistes van actuar els dies 21 i 23 d’octubre a l’Espai Jove Boca Nord i al Casal de Joves de Les Corts. Skapiens, Whale Trip Band, Birch, Eloi Duran i Queency van fer vibrar al nombrós públic assistent en els dos concerts.

El grup Mad Cartridge, també finalista d’aquesta edició, per motius de força major no va participar finalment al concert del 21 d’octubre passat.

Tots els concerts dels grups finalistes van ser un gran èxit d’assistència i el públic va omplir totalment els espais municipals que els van acollir. 

Les propostes finalistes del festival reben el premi del jurat valorat en 300€ per la categoria Brot i 250€ per la categoria Embrió. El premi del públic és de 300€ i 150€ més, respectivament. Les bandes finalistes de la categoria Brot han obtingut també 6 hores gratuïtes en bucs d’assaig dels equipaments organitzadors i un vídeo amb la filmació i edició d’una de les seves cançons, que també reben els participants de l’Embrió. A més, les propostes finalistes del Festival Brot són proposades per participar en alguns espais musicals de la ciutat com ara les festes de La Mercè, les festes de Santa Eulàlia – Lali Jove, Primavera als Barris i altres.

Organitzat per l’Ajuntament de Barcelona, el Festival Brot està impulsat pel Departament de Joventut, gràcies al treball conjunt dels següents equipaments municipals: els Espais Joves Boca Nord, Garcilaso, La Bàscula, La Fontana i Les Basses; els Casals de Joves de Les Corts i del Coll, i el Centre Cultural Albareda.

En aquesta edició, el jurat del Festival Brot ha estat format per José Cayuela, director i programador del Festival Bioritme, Reyes Torío, DJ, programadora de la Sala Apolo i directora de l’agència de management Rocket Queens Agency i dinamitzadors i dinamitzadores musicals de cada un dels equipaments juvenils que impulsen el Festival Brot.