Tornen els tallers d'IRPF organitzats pels Punts infoJOVE de Barcelona

06/04/2022 - 10:02

Joves. Si tens dubtes sobre com fer la declaració de la renda o vols ajuda per confeccionar-la, segueix llegint!

Aquest any, de nou i de manera presencial, els Punts infoJOVE i l'Assessoria d'Habitatge compartit organitzen una sèrie de tallers pràctics de renda 2021 on t'expliquem com fer la teva declaració.

Ja tenim aquí la Campanya de la Renda!

Aquest any, de nou i de manera presencial, els Punts infoJOVE i l’Assessoria d’Habitatge compartit organitzen una sèrie de tallers pràctics d’IRPF 2021 que s’adapten  a tots els i les joves de fins a 35 anys de la ciutat de Barcelona,  i complementen els serveis que l’Agència Tributària posa a la vostra disposició.

Què he de fer per  confeccionar la renda 2021 i presentar-la?

A partir del 6 d’abril ja podeu accedir a la vostra renda web des del portal de l’Agència Tributària o l’APP AGÈNCIA TRIBUTÀRIA per fer la declaració de renda.

Aquí tindreu el vostre esborrany de la declaració amb les dades fiscals ja bolcades. Heu de comprovar que tot sigui correcte i enviar-la. En cas que no sigui correcte, haureu d’afegir o modificar el que calgui abans de fer l’enviament.

Tindreu fins al 27 de juny si la liquidació surt a pagar i fins al 30 de juny si us tornen diners.

I si necessito ajuda?

Durant la Campanya de la Renda, l’Agència Tributària habilitarà un servei d’atenció telefònica i presencial per assistir a l’hora de confeccionar la declaració i presentar-la.

Per telèfon s’habilitaran dos tipus de serveis:

  • Un per a resolució de  dubtes: els telèfons  901 335 533 o 915 548 770, de 9 a 19 hores, de dilluns a divendres.
  • Per a confecció de la declaració (Pla “Li truquem”; operatiu del 3 al 29 de maig): amb aquest servei pots sol·licitar el dia i l’hora en què vulguis que es posin en contacte amb tu telefònicament per confeccionar i presentar la declaració. Serà als 901 223 344 o 915 530 071 / 901 121 224 o 915 357 326.

Si voleu atenció personalitzada podreu demanar -la a través de del portal web de l’Agència Tributària  o trucant als telèfons 901 22 33 44 o 91 553 00 71. Aquest servei et permetrà anar físicament, a un lloc, un dia i una hora per quer t’ajudin a confeccionar la renda. Es podrà concertar cita per atenció personalitzada del 26 de maig al 29 de juny de 2022.

I si necessito més ajuda o no puc fer servir els serveis de l’Agència Tributària?

Si, malgrat l’ajuda que t’ofereix l’Agència Tributària, continues tenint dubtes en relació amb, com deduir-te les quantitats pagades de lloguer, o com declarar les ajudes d’habitatge rebudes, o simplement no saps com començar a fer la teva declaració d’IRPF, vine als tallers de la renda organitzats pels Punts infoJOVE de Barcelona!

Has de tenir present que, si durant l’any 2021, has pagat un lloguer pel teu habitatge habitual, en determinats casos, podràs deduir-te aquestes quantitats a la teva declaració i pagar menys impostos. També, i en relació a l’habitatge, és important que sàpigues que estàs obligat a declarar les ajudes a l’habitatge rebudes a l’any 2021 i que superin els 1.000  euros.

Seran tallers reduïts (màxim 10 persones) distribuïts per diferents Punts infoJOVE amb l’objectiu de donar unes nocions bàsiques de l’impost. Durant la sessió estareu connectats amb la pàgina de l’Agència Tributària on veurem un exemple pràctic i podreu confeccionar i presentar la vostra declaració.

Els tallers es realitzaran del 20 d’abril al 28 de maig, i les inscripcions en línia s’obriran properament.

Si voleu informació sobre les dates i llocs de realització dels diferents tallers podeu contactar amb qualsevol Punt infoJOVE de Barcelona.

Us esperem!