Aquest curs 85 punts JIP "Jove, Informa't i Participa" als centres educatius de la ciutat

07/10/2021 - 12:30

85 punts JIP "Jove, Informa't i Participa" als centres educatius de la ciutat

Dins del conjunt de serveis infoJOVE de Barcelona, el Departament de Joventut impulsa els Punts JIP “Jove, Informa’t i Participa”, una xarxa de punts d’atenció estable ubicats a Centres d’Educació Secundària de la ciutat. 

Aquest curs 2021-2022 tindrem actius 85 punts JIP als centres educatius de la ciutat. Podeu consultar la llista sencera i els horaris en aquest enllaç.

Els Punts JIP s’adrecen específicament als i les estudiants, amb un doble objectiu: Apropar-los tota la informació que pugui ser del seu interès i alhora fomentar la participació i l’associacionisme juvenil.

En els punts JIP, coordinats amb els centres educatius, un informador o informadora juvenil dona resposta a les consultes i inquietuds dels nois i noies, i els descobreix recursos que els poden ser d’utilitat. Els curs passat es van atendre més de 20.100 consultes de més de 9.600 usuaris i usuàries. I més de 42.000 joves van participar d’activitats de dinamització i informació organitzades pels punts JIP als centres. 

Els punts JIP fan atenció directa i propera a l’alumnat, a l’hora del pati un dia a la setmana. Ofereixen espais d’atenció i dinamització de diades internacionals, càpsules informatives, passa-classes, jornades temàtiques, etc. sobre moltes i diverses qüestions, a proposta de l’alumnat o a demanda del cos docent.

Els informadors i informadores dels Punts JIP també poden respondre a les seves propostes i consultes per correu electrònic i per Whatsapp. 

Mapa dels punts JIP per districtes i dies d’atenció. Curs 2021-2022