Cicle d'activitats "Trenquem el silenci, visibilitzem els malestars"

19/10/2021 - 12:19

Cicle d'activitats "Trenquem el silenci, visibilitzem els malestars"

Des dels Punts infoJOVE de Gràcia i de Sarrià-Sant Gervasi presenten el cicle d’activitats “Trenquem el silenci, visibilitzem els malestars”, que tindrà lloc els dies 19, 20, 21, 27, 28 i 29 d’octubre. La majoria d’aquestes són presencials i es realitzaran o bé a l’Espai Jove La Fontana o bé a l’Espai Jove Casa Sagnier. 

Aquest cicle gira entorn als TCA (Trastorn de la Conducta Alimentària) i la grassofòbia, dos aspectes que preocupen i que estan a l’ordre del dia de la societat, especialment entre les persones joves. El cicle conté diferents activitats, totes elles gratuïtes, des de tallers de teatre i expressió artística fins a xerrades amb diferents entitats i professionals expertes en la temàtica.

La majoria de les activitats estan adreçades a persones joves i d’altres per a professionals de joventut i famílies per oferir un espai d’expressió, reflexió i construcció de l’esperit crític en vers la temàtica, tant per a joves com per a qui les envolta.

 • Dimarts 19 d’octubre
  “Costura creativa per la diversitat de cossos”: 

En aquest taller gratuït per a joves es realitzarà un porta entrepans mentre parlem sobre diversitat corporal, autoestima i grassofòbia. La idea és generar un espai de reflexió al voltant de la pressió i diversitat corporal, per afavorir la consciència, l’autoconcepte i l’autoestima.

L’activitat està organitzada conjuntament amb el servei de l’Aquí T’Escoltem i tindrà lloc a l’Espai Jove La Fontana de 17:00 a 18:30h.

Inscripcions a través d’aquest formulari. 

 • Dimarts 19 d’octubre
  “T’agrada el que veus al mirall?” – ACAB Associació

Aquesta és una activitat gratuïta per a famílies de joves interessades en reflexionar sobre alimentació i l’actual culte al cos. Com ens afecta? Com podem protegir-nos de la pressió social que ens envolta en relació a la imatge corporal?

És una sessió en format online i el seu horari és de 18:30 a 20:30h.

Les inscripcions es realitzen a través del Punt InfoJOVE de Sarrià-Sant Gervasi (informaciojoves@casasagnier.net).  

 • Dimecres 20 d’octubre
  “Accepta i vola: de l’odi a l’acceptació corporal” amb Mara Jiménez AKA Croquetamente.

Aquesta és una xerrada virtual amb la instagramer “croquetamente” per a reflexionar sobre la societat actual, com aquesta ens impulsa constantment a la disconformitat amb els nostres cossos. Alguns temes seran: cànons de bellesa, discriminació, desigualtats, lluita de poders… Com totes aquestes qüestions impacten a la nostra salut mental.

Tindrà lloc a través del compte d’instagram de @pij_sarriasantgervasi de 19:00 a 20:00h.

 • Dijous 21 d’octubre
  “Habitar un TCA en primera persona” a càrrec de Cinta Tort (Zinteta).

Aquesta xerrada per a joves pretén posar sobre la taula la salut mental, així com polititzar l’experiència: què implica ser diagnosticada d’un TCA, el procés de recuperació i com la grassofòbia forma part d’un engrenatge de violència sistèmica que ens empresona.

La xerrada tindrà lloc a l’Espai Jove La Fontana de 19:30 a 20:30h.

Inscripcions a través d’aquest formulari.
 • Dimarts 26 d’octubre
  “Sabem de què parlem quan parlem de TCA? 

Aquesta és una xerrada per a professionals que treballen amb joves a càrrec d’ACAB Associació i té per objectiu conèixer què són els trastorns de la conducta alimentària, quines senyals d’alerta hem de tenir en compte, com podem actuar en un possible cas i com aprenem a prevenir-los.

És una xerrada en format online de 18:30 a 20:30h.

Inscripcions a través d’aquest formulari.

 • Dimecres 27 d’octubre
  “Parlem de pressió i violència estètica” 

Aquest taller per a persones joves a càrrec de l’actriu i activista Júlia Barceló pretén ser un espai on, a partir d’exercicis teatrals, reconnectem amb el gaudi i la lluita contra la vergonya corporal. Reflexionarem sobre pressió i violència estètica, la representació normativa en la ficció, la cultura de la dieta i molts d’altres temes vinculats amb la relació que tenim amb el nostre cos i el dels altres.

L’activitat tindrà lloc a l’Espai Jove La Fontana de 19:00 a 21:00h.

Inscripcions a través d’aquest formulari.

 • Dijous 28 d’octubre
  “Politització dels malestars” a càrrec de l’Associació Abilis. 

En aquest taller teòrico-vivencial per a joves viurem un espai coL·lectiu de reflexió entorn els malestars i la salut. Ens aproparem a les desigualtats i les causes de patiment des d’una perspectiva crítica i a través de diferents metodologies expressives i corporals.

L’activitat tindrà lloc a l’Espai Jove La Fontana de 18:30-20:30h.

Inscripcions a través d’aquest formulari. 

 • Dijous 28 d’octubre
  “Collage feminista contra la grassofòbia” a càrrec de Cinta Tort (Zinteta) 

Aquesta activitat per a joves té com a objectiu que a partir del procés de creació artística col·lectiva es crearà un collage dissident. S’endinsaran cap a l’expreimentació amb els retalls, la pega, les imatges, els llapis i la pintura per crear el nostre propi collage d’empoderament col·lectiu.

Aquesta activitat tindrà lloc a l’Espai Jove Casa Sagnier.

Les inscripcions es realitzen a través del Punt InfoJOVE de Sarrià-Sant Gervasi (informaciojoves@casasagnier.net).