Desafiant i trencadora, així és l'obra que il·lustrarà l'11è Festival Brot

13/06/2022 - 13:32

Cultura. Inspirat en la força revolucionària del talent jove, Marc Vila Montagut signa el disseny guanyador del 6è Concurs de Cartells de Festivals per a joves.

Inspirat en la força revolucionària del talent jove, Marc Vila Montagut signa el disseny guanyador del 6è Concurs de Cartells de Festivals per a joves.

El 2 de juny, el jurat del 6è Concurs de Cartells de Festivals per a joves es va reunir per triar la proposta que il·lustrarà l’11a edició del Brot, el certamen que impulsa i dona suport a nous talents emergents de la ciutat de Barcelona, i els ofereix un altaveu perquè puguin créixer i donar-se a conèixer.

Tenint en compte els criteris establerts a les bases, el jurat va valorar les 17 obres presentades (14 d’elles realitzades per dones). Finalment, el disseny escollit va ser el del gironí Marc Vila Montagut, de 33 anys, que es va emportar els 1.125 € de premi i veurà la seva obra arreu de Barcelona, com a cartell de la propera edició del Brot i altres elements de difusió.

En paraules de l’autor “la gràfica representa quelcom que gosa desafiar allò establert. Com en la mitologia grega, quan el sàtir Màrsies desafia el déu Apol·lo. En aquest cas, bandes joves (representades per un element ben actual, uns auriculars Bluetooth) que fan trontollar tot allò clàssic, imponent i admirat. Talent jove que aporta nous punts de vista i que és capaç de fer revolucionar una estàtua de marbre“.

Membres del jurat

Van formar part del jurat del del 6è Concurs de Cartells de Festivals per a joves: Ruth Toribio (en representació de Joan R. Riera, Regidor d’Infància, Joventut i Persones Grans), Oriol Bosch (en representació del Departament de Comunicació de l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI), Alicia Aguilera (cap del Departament de Joventut), Oleguer Garriga i Arnau Costa (dissenyadors gràfics d’Islote Studio), Albert Pérez Rodrigo (guanyador de la 5a edició del Concurs de Cartells de Festivals per a joves), Rebeca Cosano (dinamitzadora de l’Espai Jove Garcilaso) i Maria Cotet (membre del grup Whale Trip Band, finalista del Festival Brot 2021).

Més informació