Els serveis infoJOVE se sumen a la lluita antimasclista 

20/11/2020 - 15:30

Joves. Sumant-se a la lluita antimasclista, els serveis infoJOVE de Barcelona preparen, del 23 al 4 de desembre, activitats gratuïtes pensades amb i per als i les joves, un concurs creatiu i diverses accions a les seves xarxes socials.

El 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones.

En el marc d’aquesta data, l’Ajuntament ha presentat la campanya “Barcelona Antimasclista” que enguany posa el focus en les violències masclistes que es donen en entorns digitals i ofereix eines perquè les persones més joves puguin teixir relacions de suport, comunitat i empoderament.

Sumant-se a la lluita antimasclista, els serveis infoJOVE de Barcelona també preparen, del 23 al 4 de desembre, tot un seguit de propostes pensades amb i per als i les joves:

  • Per una banda, ens conviden a participar en sis activitats gratuïtes i en un concurs creatiu, espais de confiança, suport i escolta activa, en què es reflexionarà sobre el masclisme que tots i totes patim, d’una o altra manera, en el nostre dia a dia.

ACTIVITATS ANTIMASCLISTES PER A JOVES

Anti-trolls digitals. Autodefensa digital feminista per a noies
Dilluns 23 de novembre a les 17 h

Taller virtual dirigit a noies adolescents (de 12 a 21 anys) a càrrec de l’Aquí t’escoltem i el servei infoJOVE Sant Martí.

Hi treballarem com identificar les violències masclistes que vivim en el món digital i com donar-hi resposta creant estratègies individuals i col·lectives. Explorarem les violències més comunes a partir de l’experiència de les participants, ens endinsarem en la seguretat digital i les eines feministes, i aprendrem recursos pràctics per utilitzar-los en el nostre dia a dia.

  • Rebràs instruccions de com participar-hi, prèvia inscripció a través de correu (pijsantmarti@bcn.cat) o trucant o escrivint un missatge de Whatsapp al 680 130 277

25N: Memes a Calàbria
Dimecres 25 de novembre de 9.30 a 14 h i de 15 a 18.30 h

Taller presencial de memes contra la violència masclista. Durant tot el dia, a l’estenedor de l’Oficina Jove Calàbria, s’exposaran fotografies vinculades al 25N. Els i les joves esteu convidats/ades a completar-les i a crear-hi els vostres propis memes!

L’art i la lluita feminista
Dimecres 25 de novembre a les 17.30 h

Xerrada online amb @artemapache sobre l’art i la lluita feminista. En finalitzar, es farà entrega de premis del concurs #25Nlluitart, un certamen que ha impulsat la Taula Jove de Les Corts contra la violència masclista i que posa en valor obres d’arts plàstiques, digitals i literàries.

La “moguda” dels privilegis i les violències masclistes
Dijous 26 de novembre a les 17 h

Joc virtual obert a joves d’entre 12 i 20 anys en què treballarem la caminada dels privilegis per prendre consciència i identificar les violències masclistes que ens envolten. Dinamitzarà l’espai, el Punt infoJOVE Nou Barris.

  • Alerta les places són limitades! Rebràs instruccions de com participar-hi, prèvia inscripció a través de correu pijnoubarris@bcn.cat

Autodefensa per a joves
Dilluns 30 de novembre a les 17 h

Tastet de taller online d’autodefensa personal. Està dirigit a noies de 12 a 21 anys i estarà a càrrec de l’Aquí t’escoltem i el servei infoJOVE Sant Martí.

  • Rebràs instruccions de com participar-hi, prèvia inscripció a través de correu (pijsantmarti@bcn.cat) o trucant o escrivint un missatge de Whatsapp al 680 130 277

Com construïm les nostres relacions?
Dimarts 1 de desembre a les 17 h

Trobada digital entre joves en què ens preguntarem com és una relació afectiva sana, quins són els mites de l’amor romàntic i les frases de pressió, com detecto si una amiga -o jo mateixa- està vivint una relació de violència… Parlarem d’aquestes i altres qüestions a través de dinàmiques i debats sobre la pròpia visió i experiència de cadascuna; perquè compartir és aprendre, i aprendre és ser lliure!

  • Rebràs instruccions de com participar-hi, prèvia inscripció a través de correu (pijsantmarti@bcn.cat) o trucant o escrivint un missatge de Whatsapp al 680 130 277
  • Organitza: Aquí t’escoltem, servei infoJOVE i Punt d’Informació i Atenció a les Dones (PIAD) Sant Martí

#NouBarrisFortesiLliures
Dimarts 1 de desembre a les 17 h

Concurs virtual de pancartes reivindicatives vinculades al 25N. Per participar-hi, només heu de compartir, entre el 23 i el 29 de novembre, les vostres propostes amb el hashtag #NouBarrisFortesiLliure, ja sigui a Instagram, Twitter o Facebook, però sempre fent menció als equipaments organitzadors del certamen:

Entre totes les propostes presentades es farà un sorteig d’un xec regal a l’FNAC per un valor de 50€. L’Espai Jove Les Basses anunciarà el resultat a través de les seves xarxes.

 

ACCIONS FEMINISTES A LES XARXES, DIRIGIDES A JOVES

Les violències de gènere
Del 23 al 27 de novembre

L’Instagram del PIJ Paral·lel dedicarà la setmana a explicar i treballar, de forma participativa, conceptes com el sistema sexe-gènere, els rols i estereotips de gènere, les violències de gènere, l’amor romàntic i els micromasclismes. A més, compartirà recursos sobre serveis i entitats que treballen en aquesta línia i en l’atenció a dones en situació de violència

Per què? Denúncia sobre l’assassinat de dones al 2020
Dimecres 25 de novembre

L’Instagram del PIJ Ciutat Vella i de l’Espai Jove Palau Alòs publicaran l’exposició artística amb el nom de les dones assassinades durant el 2020 i entrevistes amb les seves creadores. L’acció comptarà amb la col·laboració de la Fundació Adsis i l’Associació de Veïns i Veïnes del Casc Antic.

Serveis i entitats d’atenció a la dona
Dimecres 25 de novembre

L’Instagram del PIJ Sant Andreu i de l’Espai Jove Garcilaso postejaran materials informatius de difusió sobre serveis i entitats d’atenció a les dones en situació de violències.

La violència vers les dones
Dimecres 25 de novembre

L’Instagram del PIJ Gràcia i el seu Twitter publicaran infografies amb dades sobre la violències i informació sobre serveis i recursos que hi ha a Barcelona en aquest àmbit: el Servei d’Atenció a Homes (SAH), el Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB)…

Dona, treball i assetjament en l’entorn laboral

L’Assessoria laboral per a joves no vol perdre l’oportunitat de formar part de les accions antimasclistes dels serveis infoJOVE i s’afegeix a la proposta a través del seu grup de Facebook “Ofertes de feina de Barcelona” i l’Instagram de Joventut.

El servei d’assessorament expert en l’àmbit laboral, a través de les xarxes, recollirà les inquietuds més freqüents de les joves en relació a la temàtica de dona, treball i assetjament en l’entorn laboral, la bretxa salarial, el sostre de vidre… A més, facilitarà material gràfic amb dades i recursos clau, vinculats a aquestes qüestions.

  • Les inquietuds recollides es posaran en comú en una conversa amb una especialista en la temàtica, membre de la Fundació Surt. L’entrevista es publicarà en diferit el divendres 27 de novembre a les 12 h, al Youtube infoJOVE Barcelona.