Rap, arts plàstiques, teatre, arts marcials... Ja són aquí les activitats d'hivern de l'Aquí t'escoltem

13/01/2023 - 12:21

Salut emocional. Coneix-te millor, comparteix i aprén a gestionar les teves emocions, tot fent amistats i gaudint-ho, amb les propostes d'activitats de l'Aquí t'escoltem, el teu servei d'escolta i acompanyament.

Consulta les activitats de l’Aquí t’escoltem dels propers mesos i inscriu-te a la que més t’agradi!

Totes són gratuïtes i estan adreçades a joves de 12 a 20 anys.

Per a més informació, no deixis de contactar amb el servei d’escolta i acompanyament per a adolescents.

CIUTAT VELLA

A l’Espai Jove Palau Alòs

 • “Rap, flow i emocions”, els dijous de 17.30 a 19.30 h. T’agrada escriure rap o ets de freestyle? Agafar un micro et genera vergonya o nervis o t’apassiona? Si acabes de començar en el món del rap, vine i practica amb nosaltres!

EIXAMPLE

A l’Edifici Transformadors

 • “Laboratori de fotografia”, els dijous de 18.15 a 19.45 h. Espai creatiu per a joves on la fotografia i el món de la imatge seran les vies d’expressió i canalització emocional sobre diferents temàtiques del seu interès.
 • “CreArTE”, els dilluns de 18.15 a 19.45 h. T’agrada el dibuix, el collage i les arts plàstiques? Tens ganes de participar en un taller on explorar amb el color i la pintura, el fang, aprendre com crear personatges i descobrir el teu propi estil? Doncs apunta’t al CreArTE! Un espai de creació artística on poder expressar-te i compartir les teves inquietuds amb altres joves.
 • “Teatre”, els dimarts de 18.15 a 19.45 h.T’agrada el teatre i tens ganes de participar en un espai lúdic i divertit on poder expressar les teves inquietuds? Treballarem la improvisació, l’expressió corporal, la tècnica vocal, la gestió de la vergonya, la imaginació, la creativitat i la concentració a través de diverses tècniques teatrals.
 • “Amor, relacions i…”, els dimecres (mensualment) de 18 a 19.30 h. Si sents que, a vegades, l’amor et bloqueja, o penses que no saps posar límits a segons quines situacions relacionals o ser tu mateix/a al 100%, no et perdis aquest taller! Vine a descobrir un espai on reflexionar sobre l’amor i descobrir eines per tenir relacions sanes i on et sentis a gust.

SANTS-MONTJUÏC

A l’Espai d’adolescents La Clau

 • “Akelarre”, els dilluns (quinzenalment) de 18 a 19.30 h. Espai de trobada en clau feminista per a joves on compartir inquietuds i generar un clima de confiança on desenvolupar activitats proposades pel propi grup, que sorgeixin de les necessitats expressades per les participants.

SARRIÀ-SANT GERVASI

A l’Espai Jove Casa Sagnier

 • “Entre joves”, els dilluns de 17.30 a 19.30 h. Espai de relació i comunicació fluida on compartir inquietuds, interessos i pensaments sobre temàtiques diverses com, per exemple, auto-coneixença, autoestima, gestió emocional i sexe-afectivitat.
 • “DesagobiARTE”, els dimarts de 17.30 a 19.30 h. Taller creat per generar un espai segur per compartir inquietuds, preocupacions, moments de vida i etapes vitals. Vine a parlar sobre allò que t’angoixa i/o et genera estrès a través de tècniques artístiques com pot ser la fotografia, aquarel·les, lettering i còmic.
 • “Fitboxing i gestió emocional”, els dijous de 17.30 a 19.30 h. Taller que combina els beneficis del fitboxing i de la parla per estimular el benestar emocional. Vine a alliberar tensió i estrès mitjançant l’esport i a aprendre eines de gestió emocional que podràs posar en pràctica al teu dia a dia.

GRÀCIA

A l’Espai Jove La Fontana

 • “Autodefensa personal; enfronta’t”, els dimarts de 17.30 a 19.30 h. I tu, com expresses la ràbia i la frustració? Com canalitzes les emocions en el teu cos? Descobreix els teus propis límits, pren consciència de les teves emocions i posa’t en forma! Podràs aprendre tècniques d’autodefensa, conèixer els teus punts febles i enfortir-te tan físicament com emocionalment.
 • “Literalment emocions; costura i pintura d’ungles”, els dimecres de 17.30 a 19.30 h. T’agradaria poder crear la teva pròpia roba? Vols aprendre tècniques de manicura creativa d’ungles? Vine a aquest taller on, mitjançant l’upcycling i la manicura, aprendràs tècniques de gestió de l’estrès i l’ansietat.
 • “Històries il·lustrades”, els dimarts de 17.30 a 19.30 h (en aquest cas concret, les inscripcions es realitzaran directament a l’Espai Jove La Fontana). Taller per endinsar-te al món de la il·lustració i el còmic on aprendràs tècniques bàsiques de dibuix, color i disseny, i, alhora, les utilitzaràs per poder expressar-te emocionalment. Xerrarem sobre què volem transmetre amb el dibuix, compartirem referents i idees, i, com a projecte final, farem un còmic autopublicat.

HORTA-GUINARDÓ

A l’Espai Jove Boca Nord

 • “CreArTE”, els dimarts de 17.30 a 19 h. Troba en l’art i els processos artístics una via per comunicar i compartir el que t’emociona. Coneix altres joves i les teves emocions, mentres aprens tècniques amb què gaudir de l’art com el fanzine, el còmic, la fotografia, el retrat i l’autoretrat, la il·lustració, el modelatge, stop motion i moltes més!
 • “Enfronta’t: arts marcials i emocions”, els dilluns de 17.30 a 19.30 h. Com treus la ràbia? I la frustració? Sabries canalitzar-la en benefici propi? Descobreix els teus propis recursos, pren consciència de les teves emocions i posa’t en forma! Podràs aprendre tècniques d’autodefensa, conèixer els teus punts febles i enfortir-te tan físicament com emocionalment. T’atreveixes a enfrontar-te a tu mateixa?

NOU BARRIS

A l’Espai Jove Les Basses

 • “Entre joves”, els dimarts de 17.30 a 19 h. Un espai d’autocura col·lectiva per poder expressar sentiments, reflexions o preocupacions d’una manera segura i còmoda, on compartir i créixer conjuntament mitjançant dinàmiques per a saber gestionar les emocions i millorar l’autoestima i conèixer qui som.
 • “Cuina d’expressió”, els dimecres de 17.30 a 19.30 h (en aquest cas concret, les inscripcions es realitzaran directament a l’Espai Jove Les Basses). Aprendràs a cuinar postres i altres plats de manera col·lectiva, i gaudiràs del procés de cuinar posant a prova i desenvolupant el treball en equip, la motivació, l’autoconeixement, l’autoestima, la seguretat i la confiança. Tens curiositat per la cuina o és la teva passió, no et pots perdre les delicioses receptes d’aquest taller!

SANT ANDREU

A l’Espai Jove Garcilaso

 • “Enfronta’t”, els dimarts de 17.30 a 19.30 h. Com treus la ràbia? I la frustració? Sabries canalitzar-la en benefici propi? Descobreix els teus propis recursos, pren consciència de les teves emocions i posa’t en forma!
 • “Teatre”, els dilluns de 19 a 20.30 h. Si et ve de gust treure’t la vergonya, passar una bona estona i treballar les emocions a partir de les arts escèniques, vine al taller de teatre i ens convertirem en unes autèntiques reines i reis del drama!
 • “Compartim”, els dijous de 17.30 a 19.30 h. Troba un lloc de seguretat i confiança on poder parlar de diverses temàtiques que et mouen i et faran reflexionar. Aprendrem a gestionar les nostres emocions, conèixer-nos i millorar la nostra forma de relacionar-nos.

SANT MARTÍ

Al Centre Cívic Can Felipa

 • “Entre joves”, els dilluns de 17 a 19 h. Troba un lloc de seguretat i confiança on poder parlar de diverses temàtiques que et mouen i et faran reflexionar. Aprendrem a gestionar les nostres emocions, conèixer-nos i millorar la nostra forma de relacionar-nos.
 • “Som joies”, els dimarts de 17 a 19 h. Taller de creació de joies amb resina que busca promoure processos de creació artística per comunicar i connectar amb com ens sentim i com ens relacionem.
 • “CreArTE. Creació artística i emocions”, els dimecres de 17 a 19 h.T’agrada el dibuix, el collage i les arts plàstiques? Tens ganes de participar en un taller on explorar amb el color i la pintura, el fang, aprendre com crear personatges i descobrir el teu propi estil? Doncs apunta’t al CreArTE! Un espai de creació artística on poder expressar-te i compartir les teves inquietuds amb altres joves.

Altres espais

 • A l’Institut Quatre Cantons, Gestionant emocions – 4 cantons”, els dilluns (mensualment) de 15 a 17 h. Activitat dirigida a joves que necessiten aprendre a controlar-se, gestionar les seves emocions, saber estar entre el seu grup d’iguals… Tot plegat es treballarà a través de les arts plàstiques.

LES CORTS

A l’Espai d’Adolescent Jovecardí (si t’interessa participar en les següents activitats, contacta directament amb l’equipament, doncs algunes ja tenen els grups tancats).

 • “Entre joves”, els dimarts de 18 a 20 h. Espai segur i d’escolta on explorarem temes d’interès per a les joves com LGTBIQ+, gordofòbia, salut mental, sexe-afectivitat…
 • “Efecte mirall”, els dilluns de 17 a 18.30 h. Espai segur i d’escolta on compartir com ens sentim, setmanalment. Parlem de com va a l’institut, a casa i amb les nostres relacions… i fem jocs i dinàmiques per crear cohesió de grup i tenir més eines i recursos per conèixer i gestionar millor les nostres emocions.
 • “Express’Art Jovecardí”, els dimecres de 18 a 19.30 h. Espai per conèixer i compartir amb altres joves a través de diferents propostes artístiques com fotografía, joieria, costura, dibuix…
 • “Sextruck Jovecardí”, un dimecres al mes. Espai obert per reflexionar i compartir dubtes, informacions i recursos sobre la sexe-afectivitat de les joves. Adreçat al grup participant en el taller de sexe-afectivitat “Com ens ho muntem?”.