(Re)descobreix Catalunya al teu ritme. Propostes de turisme de proximitat

27/06/2022 - 10:11

Turisme. Els dijous 7, 14 i 21 de juliol, el Punt infoJOVE Eixample et convida a tres activitats que et donen idees per gaudir d'una bona escapada.

Les vacances ja estan a tocar!

El darrer equipament benvingut a la xarxa de serveis infoJOVE de Barcelona, el Punt infoJOVE Eixample, et convida a gaudir-les tot fent natura i cultura. Així, et proposa el cicle d’activitats “(Re)descobreix Catalunya al teu ritme. Propostes de turisme de proximitat”.

Totes les sessions són d’entrada gratuïta, amb inscripció prèvia a pijeixample@bcn.cat.

Dijous 7 de juliol, a les 17.30 h
Seguint les petjades dels càtars

  • A càrrec de Karina Behar, tècnica de turisme del Camí dels Bons Homes.
  • Descobreix la ruta que seguiren els càtars occitans, anomenats també Bons Homes i Bones Dones, en el seu exili des de França. El Camí dels Bons Homes és un itinerari turístic transpirinenc d’aproximadament 200 quilòmetres, seguint el traçat del GR-107 que es pot fer a peu, en BTT i a cavall. Comença al Santuari de Queralt (Berga), creua la serralada del Cadí, travessa la Cerdanya i els Pirineus, fins a arribar a Foix (França). Gaudiràs de paisatges increïbles i rememoraràs un capítol de la nostra història, descobrint el llegat dels càtars.

Dijous 14 de juliol, a les 17 h
Rutes de la Batalla de l’Ebre

  • A càrrec de Maite Hernández i Andreu Caralt, de Terra Enllà
  • Reviu un dels capítols més tristos de la història de Catalunya, la famosa batalla de l’Ebre que tingué lloc durant la Guerra Civil. Un itinerari on trepitjaràs el paisatge de l’antic front de guerra. Descobriràs què va succeir i com s’ha transformat en un gran espai de memòria, un dels més valuosos d’Europa. Una ruta viva que posa l’accent en el relat dels protagonistes i les víctimes de la batalla, en la necessitat de mantenir viu el seu record i en analitzar la ferida, encara oberta, que la guerra ens ha deixat.

Dijous 21 de juliol, a les 18 h
Pedalejant per Girona

  • A càrrec d’Àngel Planas Sabater, gerent de Vies Verdes Girona
  • Coneixes les rutes amb bicicleta de les Vies Verdes de Girona? Són traçats accessibles seguint antics recorreguts ferroviaris. 8 rutes amb un total de 160 quilòmetres passant per 5 comarques gironines. I, si encara vols més, doncs pedaleja pels itineraris de Pirinexus, una anella ciclable transfronterera de 353 quilòmetres, passant per 53 poblacions. Una manera diferent de descobrir els paisatges de Girona – Pirineus – Costa Brava! Posa a punt la teva bicicleta i comença a pedalar!