Sessió de retorn sobre la pacificació dels carrers Muntanya i Eterna Memòria

27/01/2022 - 09:30

Participació. A la trobada del 10 de febrer es posaran en comú les iniciatives que es conisderaran en l'avantprojecte.

Dijous 10 de febrer tindrà lloc la 2a jornada de les sessions partcipatives que s'han organitzat amb l'objectiu d'incorporar les aportacions veïnals a l'avantprojecte de reurbanització d'aquest entorn del Camp de l’Arpa del Clot

El Districte de Sant Martí ha dut a terme unes sessions participatives amb el veïnat i les entitats del Camp de l’Arpa del Clot per tractar la reurbanització dels carrers Muntanya (de Mallorca a Coll i Vehí) i Eterna Memòria (de Coll i Vehí a Freser), una artèria que travessa el barri de cap a cap.

Les iniciatives recollides a la primera sessió participativa del 30 de novembre, valorades i analitzades, es posaran en comú en una segona trobada que tindrà lloc el 10 de febrer i que permetrà indicar el grau d’aplicació en què podran ser considerades en l’avantprojecte, amb les corresponents argumentacions.

Sessió participativa sobre la pacificació del carrer Muntanya
Dijous 10 de febrer, a les 18 h
Seu de Districte de Sant Martí (pl. Valentí Almirall, 1 – sala d’actes)
La sessió, EN DIRECTE, clicant aquí

En aquesta sessió es continuen adoptant mesures sanitàries de prevenció de contagis . Per aquest motiu, i amb l’objectiu de gestionar l’aforament de la sala, les persones que vulguin participar-hi han de fer inscripció prèvia. S’admetran inscripcions fins a 24 hores abans de la sessió (el termini finalitza el dimecres 9 de febrer a les 18 h).

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ A LA SESSIÓ PARTICIPATIVA

Ateses les mesures sanitàries, la capacitat de la sala és limitada. Per aquest motiu s’ha obert l’opció de participar-hi per videocgonferència, seguint la següent normativa:

ASSISTÈNCIA PER VIDEOCONFERÈNCIA
– L’enllaç de connexió a la videoconferència s’enviarà a les persones inscrites de manera telemàtica el mateix dia de la sessió, abans de les 14 h, a través de la bústia-e consignada en el moment de formalitzar la inscripció.
ASSISTÈNCIA PRESENCIAL
– Les inscripcions són a títol individual: és necessari que cada persona formalitzi la seva pròpia inscripció.
– Les places disponibles de la sala d’actes s’atorgaran per ordre estricte d’inscripció entre les persones que manifestin la voluntat d’assistir presencialment.
– Les persones que hagin d’accedir a la sala rebran un missatge de confirmació exprés el mateix dia de la sessió abans de les 14 h a la bústia-e consignada en el moment d’inscriure-s’hi; s’hauran d’identificar al mostrador del vestíbul de la seu del Districte i no hi podran accedir acompanyades per persones no inscrites.
– En cas que les places disponibles s’exhaureixin, la resta de persones rebran l’enllaç de connexió a la videoconferència.

La presentació tècnica de la sessió del mes de novembre va ser a càrrec de persones responsables de l’empresa pública Barcelona Infraestructures Municipals (BIMSA) i de la Direcció de Model Urbà de l’Ajuntament. S’hi va presentar l’avantprojecte tècnic i es va dur a terme un debat participatiu amb el veïnat i les entitats de l’entorn per tal de recollir les seves impressions i propostes.

Detalls de la proposta de reurbanització

La proposta té com a objectiu clau el disseny d’un espai públic pacificat amb plataforma única amb prioritat per a les persones vianants, incorporant-hi arbrat i zones d’estada i resolent aspectes clau de mobilitat i accessibilitat urbana a la zona. Concretament es plantegen els següents objectius específics:

  • Pacificar el trànsit amb una proposta de plataforma única d’ús compartit.
  • Evitar el trànsit a través, fent possible la mobilitat restringida al veïnat.
  • Millorar l’accessibilitat a peu i bicicleta amb l’eliminació de les barreres arquitectòniques.
  • Incorporar arbrat i la vegetació autòctona per contribuir a l’absorció del CO2 i disminuir la pol·lució ambiental.
  • Dissenyar zones d’estada i integrar les terrasses de bar per generar un espai públic amable.
  • Incorporar diferents estrats vegetals per tal d’afavorir la biodiversitat.
  • Incorporar elements de mobiliari urbà ben dissenyats i harmònics en el seu conjunt.
  • Ordenar i racionalitzar l’ús i l’ocupació de l’espai urbà.
  • Projectar el nou espai amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica.
  • Millorar les condicions mediambientals del carrer i la resiliència del conjunt.
  • Fer ús de solucions constructives de mínim manteniment.
  • Incorporar bases drenants per afavorir la filtració de l’aigua i evitar les bases impermeables.
  • Millorar les condicions del substrat vegetal amb l’aprofitament natural de l’aigua .