Propostes per al futur de l'espai firal

25/01/2022 - 20:42

Montjuïc. Dimarts 1 de febrer a les 18 h s'expliquen, en una sessió en línia, les propostes sorgides del procés participatiu sobre el futur de l'espai firal de Montjuïc.

Dimarts 1 de febrer a les 18 h s'expliquen, en una sessió en línia, les propostes sorgides del procés participatiu sobre el futur de l'espai firal de Montjuïc. Per connectar-vos-hi, només cal inscriure's a través d'aquest formulari

El procés Repensem l’espai firal de Montjuïc s’ha centrat en la concreció dels usos del sòl que ocupa actualment el recinte firal, donant veu a tots els agents, tenint en compte que actualment el veïnat resideix a l’entorn de l’àmbit. El 4 de novembre es va presentar el procés participatiu i la setmana següent es van fer passejades exploratòries sobre el terreny. Entre novembre i desembre van tenir lloc quatre debats sectorials sobre activitat econòmica, equipaments, habitatge i espai públic a l’actual recinte de Fira Barcelona a Montjuïc.

L’objectiu de tot aquest procés era debatre, contrastar les veus, percepcions i opinions de la ciutadania sobre el futur de l’espai firal. El 21 de desembre es va fer la sessió de conclusions d’aquests debats i ara, un mes després, es tanca la memòria que recollirà els fruits d’aquest procés participatiu amb una darrera sessió específica de retorn d’aquestes conclusions a la ciutadania, i a les institucions que hauran de fer realitat aquestes propostes. S’hi connectaran la segona tinenta d’Alcaldia, Janet Sanz; el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, i l’arquitecte municipal en cap, Xavier Matilla, que presentarà la proposta de l’Ajuntament i exposarà el retorn del procés de participació ciutadana.

En l’actual context de pandèmia de covid-19, la sessió de l’1 de febrer es farà en format telemàtic. Per connectar-vos-hi, només cal inscriure’s a través d’aquest formulari al web Decidim.Barcelona.