Comencen les sessions participatives per debatre la conservació de la Nau Bostik

13/06/2022 - 08:29

Participació. S’han iniciat les sessions de debat ciutadà per definir quin ha de ser el futur de la Nau Bostik, un debat per definir com enfocar les intervencions als seus entorns en el marc de la revisió de planejament que preveu mantenir-la com a equipament.

El planejament vigent preveu l’enderroc d’aquest equipament, però l’Ajuntament inicia unes sessions participatives per tal de valorar amb el veïnat la possibilitat de mantenir el complex.

Situada al districte de Sant Andreu, i dins l’àmbit de transformació urbanística de la Sagrera, la Nau Bostik és un equipament de difusió i creació cultural i social de titularitat privada i un dels últims edificis industrials de la Sagrera que encara queden drets.

El planejament vigent preveu l’enderroc d’aquesta nau per fer-hi una zona verda, habitatges i un equipament. En aquest marc, l’Ajuntament de Barcelona inicia aquestes sessions participatives amb l’objectiu de valorar amb el veïnat i les entitats del barri la possibilitat de fer canvis al planejament urbanístic que permetin mantenir la Nau Bostik com a equipament públic amb ús cultural i social.

Participa per repensar la Nau Bostik

Durant les sessions es debatran també les diferents alternatives possibles de redistribució de les zones verdes i la reubicació de l’edificabilitat dins l’àmbit urbanístic de referència.

El 16 de juny hi haurà una sessió de debat amb les entitats de la Nau Bostik i, més endavant, el 29 de juny, una sessió de debat amb entitats i el veïnat.

Actualment la Nau Bostik és de titularitat privada i funciona com a espai de creació i difusió cultural, i també té usos socials.