Els pressupostos participatius han fet possible la naturalització del pati d’aquest centre educatiu del barri del Clot. És el primer que s’ha adaptat a les demandes pedagògiques i climàtiques i que incorpora espais de joc, vegetació, zones d’ombra i aigua.
El 26 d’octubre es va inaugurar el pati de l’Escola La Farigola del Clot. Es tracta del primer projecte dels pressupostos participatius que s’ha fet realitat als barris del total de set propostes ciutadanes escollides.
La transformació del pati ha permès que ara tingui moltes possibilitats lúdiques, educatives i de cohesió. Entre altres accions, se n’ha ampliat i millorat la zona de bosc i vegetació, s’hi ha creat un espai amb sorra i jocs de fusta, se n’ha rehabilitat la pista esportiva i s’hi han creat espais d’estada. A més, també s’ha millorat l’accés al pati gran amb una rampa que també funciona com a espai de trobada i descans, i s’ha tingut en compte la perspectiva de gènere, que s’ha incorporat en totes les actuacions.
Amb 2.430 suports, la transformació del pati d’aquest centre en un pulmó verd per al barri va ser el projecte més votat dels presentats als pressupostos participatius de Sant Martí, i ha estat impulsat per l’AFA de La Farigola del Clot, l’Escola La Farigola del Clot i Xino-Xano Associació de Lleure.
L’actuació ha comportat una inversió de 350.000 euros, i l’execució de l’obra ha estat a càrrec del Consorci d’Educació de Barcelona.
Els primers pressupostos participatius
El maig del 2021 prop de 40.000 veïns i veïnes de Barcelona van decidir, amb els seus vots, destinar 30 milions d’euros del pressupost municipal a impulsar 76 projectes d’inversió a tots els districtes.
A Sant Martí un total de 7.996 persones van participar en les votacions dels pressupostos participatius per repartir els 3,6 milions d’euros assignats a aquest districte. Es van escollir 7 projectes, 2 dels quals finalitzen enguany. A més del pati de l’Escola La Farigola del Clot, que s’acaba de transformar, properament es presentarà la nova cuina de l’Escola La Pau. La resta de projectes, molts dels quals ja s’han començat, s’executaran al llarg del 2023.
A la plataforma digital de participació ciutadana decidim.barcelona s’hi pot consultar l’estat actualitzat de totes les propostes, tant del conjunt de la ciutat com dels districtes.