Les ciutats membres competeixen per convertir-se en la primera capital europea de la democràcia, que serà elegida per 10.000 ciutadans de tots els estats membres del Consell d'Europa. Encara estan obertes les sol·licituds perquè els ciutadans de tots els Estats membres del Consell d'Europa donin la seva opinió i s'uneixin al Jurat Ciutadà.
Tretze ciutats de tot Europa s’han unit a una xarxa de ciutats pioneres en matèria de democràcia. La Xarxa de Ciutats de la Capital Europea de la Democràcia, que acaba de celebrar la primera reunió a Viena, té com a objectiu compartir coneixements sobre democràcia i impulsar millors pràctiques a nivell municipal.
La Xarxa de Ciutats de la Capital Europea de la Democràcia reuneix experts en democràcia i participació d’Anvers (Bèlgica), Barcelona (Espanya), Bolonya (Itàlia), Braga (Portugal), Brussel·les (Bèlgica), Burgos (Espanya), Cascais (Portugal), Linz (Àustria), Metz (França), Opole (Polònia), Rzeszow (Polònia), Sarajevo (Bòsnia i Hercegovina) i Valongo (Portugal) i han estat seleccionades per la seva defensa en la innovació democràtica, la cohesió, les oportunitats de col·laboració i la participació ciutadana.
Les ciutats membres competeixen per convertir-se en la primera capital europea de la democràcia, que serà elegida per 10.000 ciutadans de tots els estats membres del Consell d’Europa. Encara estan obertes les sol·licituds perquè els ciutadans de tots els Estats membres del Consell d’Europa donin la seva opinió i s’uneixin al Jurat Ciutadà.
Tots els participants es beneficiaran de la formació, l’aprenentatge compartit, viatges a terreny i l’intercanvi de millors pràctiques amb l’objectiu de treballar plegats per crear un impacte democràtic a les seves comunitats ia les ciutats de tot Europa.
La iniciativa de la Capital Europea de la Democràcia va ser llançada per ECoD gemeinnützige GmbH amb The Innovation in Politics Institute GmbH, amb seu a Viena i Berlín i amb representacions a 16 països europeus.