Barcelona, finalista per esdevenir la Capital Europea de la Democràcia 2024

14/12/2022 - 08:14

Premis. La candidatura de Barcelona es basa en projectes com els pressupostos participatius o les assemblees deliberatives.

Barcelona aspira a ser la primera Capital Europea de la Democràcia després que un jurat d’experts de l’ECoD, una xarxa per enfortir la democràcia deliberativa i participativa a Europa, la designés com a finalista juntament amb Braga i Brussel·les.

El jurat va visitar Barcelona el passat 3 de novembre i va poder conèixer de primera mà projectes desenvolupats a la ciutat, com la plataforma digital de programari lliure Decidim, el Canòdrom, els pressupostos participatius o les assemblees deliberatives per sorteig.

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha destacat que la Capital Europea de la Democràcia “pot ser una oportunitat per donar a conèixer el model de participació de Barcelona, per reconèixer el rol protagonista de la ciutadania en aquestes polítiques i per seguir avançant en la innovació democràtica i en la implicació de la ciutadania en els assumptes que els afecten al dia a dia”.

Més informació a la nota de premsa.