Acte de celebració del 30è aniversari del CEMB 

04/06/2021 - 11:09

10 de juny, a les 17h, al Saló de Cent i per streaming 

Aquest dijous 10 de juny, a les 17h, el Saló de Cent acollirà l’acte institucional de commemoració del 30è aniversari del Consell Educatiu Municipal de Barcelona (CEMB) i dels Consells Educatius Municipals de Districte. L’esdeveniment es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de l’Ajuntament de Barcelona.

L’acte serà presidit per l’alcaldessa de Barcelona i presidenta del CEMB, Ada Colau, acompanyada del tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats; de la comissionada d’Educació, Maria Truñó, i de la secretària del CEMB, Marta Carranza. A més, és prevista també l’assistència a l’acte, entre d’altres, de representants dels grups municipals a l’Ajuntament de Barcelona, de membres del Plenari del CEMB, d’antics secretaris/ies del CEMB, d’ex-regidors/es i comissionats d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona i de representants de la Taula de Ciutat Escoles i Covid.

Al llarg de l’acte, entre d’altres sorpreses, es presentarà un audiovisual commemoratiu del 30è aniversari del CEMB i es realitzarà una taula rodona amb representants a la Taula de Ciutat Escoles i COVID per explicar els principals aprenentatges assolits durant la pandèmia i treballats a la Taula.

Consell Educatiu Municipal de Barcelona

El CEMB i la seva versió descentralitzada, els deu Consells Educatius Municipals de Districte, es van crear ara fa 30 anys per tal d’esdevenir un espai de participació dels diferents actors de la comunitat educativa sobre les polítiques educatives de la ciutat.

Té una funció assessora i pot elevar informes i propostes a les institucions educatives i al municipi. El CEMB és també consultat per l’Administració educativa de la Generalitat de Catalunya, pel Consorci d’Educació i per l’Ajuntament de Barcelona.

El CEMB és la representació institucional de la xarxa participativa de la comunitat educativa no universitària present a la ciutat de Barcelona i alhora organisme de participació.

Més informació del CEMB a: https://ajuntament.barcelona.cat/consellescolarmunicipal/ca