Comencen les obres del carril bici a la ronda del Guinardó, un projecte aprovat als primers pressupostos participatius

24/11/2021 - 15:16

Pressupostos participatius. El nou carril bici recorrerà la ronda del Guinardó des del carrer de Vinyals fins al carrer de Cartagena en els dos sentits de la circulació.

La creació d’aquest nou carril bici és la primera intervenció que es fa a la ciutat d’un projecte guanyador dels pressupostos participatius.

Actualment el carril bici era discontinu, amb trams en vorera o trams on els dos sentits de circulació per a bicicletes estaven units en una mateixa vorera. El nou carril bici del qual comencen les obres avui s’incorporarà a la calçada, i es guanyaran així més de 3 metres de vorera per a les persones vianants en molts dels seus trams. Al mateix temps, es crearà un carril bici que anirà  de costat amb el sentit dels cotxes i ja no hi haurà trams de bicicletes de dos sentits units com passava fins ara.

El projecte és fruit dels pressupostos participatius i va ser impulsat per una persona , perquè es millorés la connexió en bicicleta entre el barri del Guinardó i el de Gràcia, així com la convivència entre les diferents parts usuàries de la via pública: els vehicles, les bicicletes i els vianants.

El projecte s’ha estimat en 650.000 euros, va rebre 1.418 vots i posteriorment el van aprovar els tècnics del procés participatiu.