#FòrumJoveBCN: com és la metodologia de l’assemblea deliberativa?

17/11/2021 - 07:43

Fòrum Jove. Conversem amb Yago Bermejo, en el marc d’una de les sessions deliberatives del procés participatiu Fòrum Jove.

En l’organització del Fòrum Jove hi han participat persones expertes en processos participatius, com en Yago Bermejo, a qui hem entrevistat.

Al Fòrum Jove BCN, hi ha 99 joves escollits i escollides per sorteig que treballen en l’elaboració de propostes després d’escoltar persones expertes en les temàtiques que prèviament havien elegit: emancipació, educació i salut mental.

En l’entrevista, en Yago ens explica que el sorteig per triar 99 persones entre les 20.000 convidades tenia sentit per assegurar que el conjunt de 99 joves de la ciutat que havien de participar en el Fòrum Jove fos una mostra de la realitat diversa de la ciutat. Està comprovat que hi ha perfils que tendeixen a participar més que altres i el sorteig pretenia garantir que s’incloguessin en el procés joves amb menys interès per la política i de territoris, edats i gèneres diferents.

També descriu la metodologia deliberativa utilitzada en el Fòrum Jove i que consisteix en un primer moment d’aprenentatge col·laboratiu amb persones especialistes en els temes que es volen tractar, que informen els i les participants; un segon temps de reflexió i debat, i un tercer moment per acordar un seguit de propostes que es recolliran com a resultat del procés.

Més informació