La campanya “El barri et crida” convida el veïnat a participar en l’elaboració del “Pla de barris”

18/11/2020 - 15:48

Participació. El procés participatiu en marxa està obert a tothom i recull, a través de diferents canals, aportacions per donar resposta a les necessitats de deu barris de la ciutat.

El 14 d’octubre passat es va presentar el nou “Pla de barris” 2021-2024, que s’amplia fins arribar a 23 barris de la ciutat. El nou pla impulsarà diverses accions per reduir les desigualtats en àmbits com l’educació, l’ocupació o l’espai públic.

Aquestes accions es definiran conjuntament amb el veïnat i les entitats dels barris implicats. La participació ciutadana es vehicula a través d’un procés participatiu i s’incentiva de diverses maneres.

Fins al 30 de novembre, per exemple, als carrers de deu barris s’han instal·lat uns carretons mòbils amb materials de difusió i informació sobre el “Pla de barris”.

A més, a la plataforma decidim.barcelona es poden consultar tots els processos participatius oberts fins ara. S’hi recull la documentació relacionada, les trobades organitzades i les propostes que vagin fent veïnes i veïns. Per poder participar en les trobades o fer-hi propostes, cal tenir un perfil de persona usuària de decidim.barcelona.

Segona fase del “Pla de barris”

Amb un pressupost de 150 milions d’euros, el nou “Pla de barris” incorpora set barris més, després d’un estudi a fons dels indicadors. Així, el Verdum, Can Peguera, el Turó de la Peira i la Prosperitat (Nou Barris), el Carmel i Can Baró (Horta-Guinardó) i el Poble-sec (Sants-Montjuïc) s’afegeixen als setze barris de la fase anterior, que es mantenen amb dos nivells d’intensitat.

El nou pla impulsarà millores en educació, salut, habitatge, ocupació i qualitat de l’espai públic i l’atenció a la vulnerabilitat, la sostenibilitat ambiental i l’emergència climàtica.