Persones i entitats ja poden fer propostes de continguts per al DecidimFest 2021

26/07/2021 - 15:55

Tecnologia. El festival de democràcia, participació i tecnologia se celebrarà de manera híbrida a Barcelona els dies 20, 21 i 22 d’octubre de 2021.

DecidimFest, el festival que reflexiona sobre la democràcia i la tecnologia, torna els dies 20, 21 i 22 d’octubre de 2021 amb el lema “Democràcia, tecnologia i justícia global”. El format serà híbrid, amb sessions en línia i sessions presencials al Canòdrom - Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica de Barcelona.

Com ja és habitual, el DecidimFest es presenta com un espai obert a les propostes de la ciutadania. És per això que cada any ofereix a les persones o entitats que tinguin alguna cosa a aportar al tema del festival fer propostes de continguts. Si creieu que teniu alguna cosa a dir sobre democràcia, tecnologia i justícia global, no dubteu a presentar-vos a la convocatòria oberta!

Moment de canvi

En plena societat digital, el desenvolupament tecnològic ha canviat i està canviant l’economia, les relacions de poder, els models de governança, la participació ciutadana i les relacions amb el planeta a mesura que avancem cap a una societat cada vegada més hiperconnectada i interdependent.

El disseny de les tecnologies i com s’estenen en la societat, però, desplega futurs incerts. D’una banda, trobem mecanismes sofisticats de control i vigilància i sistemes complexos d’extracció i explotació de dades, i, de l’altra, pràctiques de resistència, emancipació i defensa col·lectiva que cerquen justícia global.

Plantejar, com farà el DecidimFest 2021, el debat sobre el futur de la tecnologia és plantejar el debat sobre el futur de la societat i com s’organitza, participa i governa. Uns debats, a més, que encara són més urgents davant la greu crisi climàtica.

Noves maneres de participar

A més, el DecidimFest 2021 serà una oportunitat d’abordar a escala global totes aquestes qüestions a partir de l’experiència i els principis del projecte Decidim, l’eina lliure amb la qual s’ha configurat la plataforma de participació ciutadana decidim.barcelona.

De fet, en el terreny de la participació ciutadana, i si posem els peus a Barcelona, hem vist com audiències públiques, consells de barri, taules, processos participatius i iniciatives ciutadanes s’estenien de manera virtual gràcies a videoconferències, documents col·laboratius en línia i plataformes digitals com la que s’utilitza a la ciutat: decidim.barcelona.

#DecidimFest21, el festival es consolida

Aquesta ja serà la tercera edició del DecidimFest, que arriba precedida per les jornades del 2020, dedicades a la democràcia i la tecnologia en temps d’emergència, i la primera edició, del 2019, que va abordar la reflexió per repensar la ciutat xarxa del futur.

Les jornades són fruit de l’èxit i l’esforç de la comunitat Meta Decidim, que de manera voluntària reflexiona i millora la plataforma decidim.org.

Més informació