Un centenar de persones participen en la jornada 'Experiències innovadores de participació infantil'

20/11/2020 - 16:29

Participació. Promoguda pel Grup motor de Participació d'Infants i Adolescents, l'acte va comptar amb un seguit d'experiències vinculades amb urbanisme, lleure i educació no formal, i governança.

Prop de cent persones van assistir de manera virtual a la jornada “Experiències innovadores de participació infantil”, celebrada el passat 11 de novembre. Promoguda pel Grup motor de Participació d’Infants i Adolescents, hi van participar tècnics i tècniques municipals i de les empreses que gestionen serveis per als infants a la ciutat.

L’acte va comptar amb la presència de Joan R. Riera, regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, i es va desenvolupar en dues taules sobre el paper de l’administració en la participació infantil com a marc compartit i transversal, i les orientacions, claus i reptes per avançar en la participació infantil. També hi va haver tres sessions de debat simultànies sobre les experiències vinculades amb urbanisme, lleure i educació no formal, i governança.

Va ser un espai de reflexió i debat sobre les claus i les possibilitats per construir un posicionament col·lectiu per avançar com a ciutat que incita i afavoreix les oportunitats de participació dels infants. Però també va servir per compartir i posar en valor les experiències innovadores de participació infantil als diferents territoris de Barcelona.

Superar les creences limitadores és important per construir aquesta representació de la infància de caràcter inclusiu que possibiliti el reconeixement de les seves capacitats d’acció ciutadana“, van anotar Ana Novella i Asun Llenaes, expertes en participació infantil i professores de la Universitat de Barcelona.