El Servei de Famílies Col·laboradores ofereix un taller virtual sobre comunicació no violenta

El Servei de Famílies Col·laboradores ofereix un taller virtual sobre comunicació no violenta

12/01/2021 - 10:38

Serveis socials. La trobada està oberta a la ciutadania i vol proporcionar eines per comunicar-nos amb els infants des de l’empatia

El Servei de Famílies Col·laboradores organitza, en el marc de la seva trobada bianual, la Jornada “Eines per acompanyar els infants”, que inclourà un taller adreçat a la ciutadania sobre la comunicació no violenta.

La jornada se celebrarà de manera virtual, a causa de la covid-19, dimecres 27 de gener de 2021, a les 18 hores, i oferirà als participants algunes reflexions sobre aquest model de comunicació que promou el desenvolupament de l’escolta atenta i l’observació sense judicis, tant per a la resolució de conflictes com per comunicar-nos amb els infants des d’una manera més empàtica.

En una segona part, les famílies col·laboradores tindran un espai per compartir les seves experiències i s’oferirà informació del servei a les persones que hi estiguin interessades.

El Servei  de Famílies Col·laboradores de l’Ajuntament de Barcelona dona suport a  les famílies que, de manera temporal, necessiten ajuda  per atendre els seus infants per diferents circumstàncies (salut, conciliació vida laboral i familiar, respir). El servei els facilita el contacte amb una família  col·laboradora, que durant un  temps (dies, hores, caps de setmana, vacances…) les complementarà en la cura dels seus fills i filles. La relació entre les dues famílies s’estableix sempre de forma pactada i consensuada.

Actualment, el Banc de Famílies col·laboradores està format per 84 famílies molt diverses (persones que viuen soles, amb parella, amb fills, sense fills i de totes les edats), que  ofereixen de manera solidària una part del seu temps per  ajudar a altres famílies en la cura dels infants. El 2020 es van rebre 115 demandes de col·laboració.

Si us voleu inscriure a la jornada “Eines per acompanyar els infants”, heu d’enviar un correu, abans del 18 de gener de 2021, a sfc@bcn.cat. També podeu demanar informació sobre el servei en aquest mateix correu.