Atenció social bàsica

Barcelona ja disposa de tots els centres de Serveis Socials oberts a l'atenció presencials, i s'han restablert els horaris previs a la pandèmia, amb algunes novetats. Més informació

Els serveis socials bàsics són el primer nivell d’atenció a les persones per part dels serveis socials municipals de Barcelona. Atenen la ciutadania de manera personalitzada i estan integrats per un conjunt d'accions coordinades que busquen millorar el benestar social i afavorir la integració de les persones.

L’objecte principal és promoure els mecanismes per conèixer persones, famílies i grups socials, i per fer prevenció i intervencions, especialment si es troben en situacions de risc social o d’exclusió.

A Barcelona hi ha un total de 39 centres de serveis socials on s’hi poden sol·licitar diferents ajudes i prestacions. Podeu trobar més informació i el centre de serveis socials que us correspon accedint al cercador dels centres de serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona.

En el marc de l’atenció social bàsica, també s’hi inclou la cobertura de necessitats bàsiques com l’alimentació o la higiene.

 

 

Atenció social bàsica