Radars convida la ciutadania a ‘practicar el bon veïnatge’

Radars convida la ciutadania a ‘practicar el bon veïnatge’

24/11/2020 - 14:40

Gent gran. El projecte d’acció comunitària inicia una campanya de sensibilització per tenir cura dels veïns i veïnes més grans

El projecte d’acció comunitària Radars ha treballat durant tots aquests mesos d’incertesa i angoixa provocada per la covid-19 perquè les persones grans se sentin ateses i acompanyades. I durant aquest temps s’ha demostrat que l’ajuda i el suport entre els veïns i veïnes ha estat clau per no deixar enrere les persones més vulnerables. 

Conscients d’aquesta força comunitària, Radars impulsa ara una campanya per convidar a tothom a tenir una mirada sensible i respectuosa cap al seu voltant, i sobretot cap a les persones grans, que pateixen de forma especial la soledat no desitjada i l’aïllament.

Voleu contribuir a fer dels nostres barris uns espais més amables i solidaris? Radars us proposa alguns petits gestos per fer més agradable i càlida la vida de les persones grans.

  • Saludeu-les, somrigueu i interesseu-vos pel seu estat. 
  • Ajudeu les persones que ho necessitin a sortir al carrer, o feu encàrrecs per a elles, com ara baixar les escombraries. Les persones grans solen tenir problemes de mobilitat i els pot suposar un gran esforç fer algunes coses que per a nosaltres no suposen gaire.
  • Respecteu el seu espai al carrer i al transport públic, tenint cura d’elles en tot moment. Tots i totes serem grans algun dia, ens hem de posar a la seva pell.
  • No infantilitzeu les persones grans del vostre voltant. Escolteu-les sense judicis de valor. Podem aprendre moltes coses d’elles i és important valorar tot el seu coneixement. 
  • Si treballeu en un comerç, vetlleu perquè sigui un lloc amigable per a les persones grans (hi podeu posar una cadira perquè puguin descansar) i parleu amb elles. Si detecteu que alguna persona necessita ajuda, truqueu a Radars (932 915 884).
  • Podeu col·laborar amb RADARS. Hi ha moltes tasques que podeu fer, com ara formar part del grup de voluntaris i voluntàries que truquen a les persones grans setmanalment i els fan companyia. Contacta amb RADARS i informa-te’n! (radarsgentgran@bcn.cat / 932 915 884).

Una comunitat ben organitzada podrà respondre millor a tot el que hagi de venir sense deixar ningú enrere, especialment les persones més vulnerables. Radars us anima a formar-ne part.